"Festivalul de muzica veche" Editia a IV-a

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 3 ani si 5 luni
Vizualizari
385

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume sonore ale muzicii vechi in cadrul „Festivalului de Muzica Veche", Ed. a IVa

- eveniment gazduit de Galeria Dalles si Ateneul Roman -Ajuns la cea de-a patra editie, Festivalul de Muzica Veche se va desfasura anul acesta in perioada 18-23 octombrie 2009 si va fi gazduit de Galeria Dalles si Ateneul Roman. Festivalul se numara printre putinele de acest gen din tara si este un eveniment unic in Bucuresti.Pe afisul editiei de anul acesta apar nume sonore ale muzicii vechi precum: dansatorii Mary Collins si Steven Player (Maria Britanie), Petra Müllejans (Germania, vioara baroca), Hannelore Devaere (Belgia, harpe istorice), Hopkinson Smith (S.U.A. / Elvetia, lauta, chitara baroca), Ketil Haugsand (Norvegia, clavecin) si formatia „Floripari" (Polonia). De asemenea, festivalul va gazdui un master class de muzica de camera si improvizatie sustinut de Hopkinson Smith.

Calitatea deosebita a concertelor si atmosfera rafinata a festivalului au atras atat atentia publicului meloman, cat si a criticilor si muzicienilor, inca de la prima editie evenimentul bucurandu-se de succes de fiecare data. La aceasta reusita au contribuit si invitatii de marca, festivalul reunind la fiecare editie virtuozi de renume ai muzicii culte.

In mod traditional, in cadrul festivalul sunt reprezentante genurile muzicale premergatoare Clasicismului muzical prin concerte de muzica Baroca, Renascentista si Medievala. De asemenea, nu lipsesc concertele de muzica Bizantina si Gregoriana. Interpretarea specifica acestor perioade ale muzicii vechi se face intr-o maniera autentica pe instrumente istorice sau pe replici moderne ale acestora (clavecin, lauta, harpa, vioara baroca, instrumente de suflat, etc.). La editiile precedente, au fost prezente si formatii de muzica veche balcanica sau din Orientul Apropiat, fapt ce a conferit festivalului un caracter aparte.

Galeria Dalles va gazdui in cadrul acestei editii, 3 zile de Festival, programul fiind urmatorul:

Sambata, 17 octombrie 2009 - ora 19.00 - Galeria de arta Dalles (accesul prin Libraria Dalles


- „Regele David si ingerii" - o calatorie in istoria harpei (harpa gotica, harpa spaniola, harpa tripla)

- Hannelore Devaere (Belgia) – recital de harpe istorice
Duminica, 18 octombrie 2009 - ora 19.00 – Galeria de arta Dalles (accesul prin Libraria Dalles)

- „Folie d’Espagne" - spectacol de muzica si dans baroc

- Mary Collins, Steven Player (Marea Britanie), formatia Gli Studiosi di Sebastiano (Bucuresti)

- Invitati Melinda Béres, Irina Nastase
Luni, 19 octombrie 2009 - ora 19.00 - Galeria de arta Dalles (accesul prin Libraria Dalles)

- Muzica baroca pentru vioara solo - Petra Müllejans (Germania) - recital de vioara baroca
Preturile biletelor concertelor din cadrul Festivalului de Muzica Veche Bucuresti se situeaza intre 20 si 45 de RON. De asemenea, accesul la concertele Festivalului poate fi facut si prin achizitionarea unuia din cele doua tipuri de abonament (clasic si pentru colectionari).

Informatii suplimentare despre festival se gasesc pe site-ul oficial al acestuia: http://festival.earlymusic.ro/.

Despre Galeria Dalles:

Amplasata in inima Bucurestilor, Galeria Dalles vorbeste despre un loc in care artele isi deschid drumurile, despre intalnirea culorii cu emotia scenei si ritmul seductiei in pasi de dans. La mezanin, „Cafeneua Galeriei Dalles", un bistro parizian, intr-un buzunar conect spatiului de expozitie, ofera parca imaginea dintr-o poveste prinsa intre un loft industrial sic si o mica librarie cotropita de carti („Bufetul de carte). Cafeneua este pentru discutii, „degustari" de carte, emotii si povestiri pentru prieteni..

Despre Medieval Praxis:

Evenimentul este organizat inca de la debut de catre agentia artistica, Medieval Praxis. Medieval Praxis are experienta artistica si organizatorica, precum si logistica necesara realizarii diferitelor tipuri de evenimente. Printre evenimentele organizate sau produse de Agentie in ultimii ani numarundu-se: Festivalul de Arta Medievala Bucuresi, Targul de Arta Medievala Bucuresti, Festivalul „Medias – Cetate Medievala", Turneul de Jazz „Serge and Nivo Rahoerson Group etc.