Femeia aceea de Daniel Danis

Detalii

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
331

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul National Timisoara, impreuna cu Editura Brumar, anunta lansarea cartii FEMEIA ACEEA de Daniel Danis, un foarte cunoscut dramaturg canadian.
Traducerea este semnata de Flavia Goian.

Lansarea va avea loc joi, 5 februarie, ora 18, in Holul cu Oglinzi al TNT, iar despre autor si piesa acestuia vor vorbi:
- Maria Adriana HAUSVATER, directorul general al TNT,
- Flavia GOIAN, traducatorul piesei
si
- Robert SERBAN, directorul Editurii Brumar.

Fragmente din piesa Femeia aceea vor fi lecturate de actorii Roberta Popa Ionescu si Benone Viziteu.

Daniel Danis, dramaturg, s-a nascut in 1962 intr-un oras minier din provincia Québec. Primeste recunoasterea calitatilor sale literare chiar de la debut, la inceputul anilor ’90. Este autorul unora dintre textele importante ale teatrului canadian contemporan, cum ar fi „Celle-la" („Aceea"), cu care castiga premiul oferit de Guvernul Canadei si premiul pentru cea mai buna creatie in limba franceza a Sindicatului Profesional al Criticii Dramatice si Muzicale din Paris, „Le Pont de pierres et la peau d’images" (1993), „Les Nuages de Terre" (1996), „Le Chant du Dire-Dire" (2000), „Le langue-a-langue des Chiens de Roche" (2001), „E-un roman dit" (2005), precum si, pentru prima oara in romaneste, „Cenusa de piatra" (2000). Piesele sale au fost traduse si jucate in Marea Britanie, Irlanda si Canada.

Piesa „Cenusa de piatra" a fost publicata, cu sprijinul Atelierului European de Traduceri, de editura Brumar, in cadrul Festivalului Dramaturgiei Romanesti 2006. Regizoarea Mihaela Lichiardopol a pus in scena „Cenusa de piatra" la Teatrul National Timisoara, in stagiunea 2007/2008.