Expozitii si workshopuri la ARTmania Festival Sibiu 2011

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 5 ani si 9 luni
Vizualizari
112

Voteaza & Distribuie

Descriere

Intalniri, vizite la muzee, expozitii diverse si workshopuri vor completa programul concertelor din cadrul Festivalului ARTmania in saptamana 8-14 august 2011.


Luni, festivalul incepe printr-un eveniment de deschidere ce va avea loc la Oldies Pub Live Music, eveniment organizat in colaborare cu Transilvania Rock Society de la ora 21:00.


Incepand cu ziua de marti si pana duminica posesorii de bratari ARTmania Festival 2011 vor putea sa viziteze, intre orele 10:00-18:00, expozitiile oferite de Muzeul National Brukenthal (reduceri speciale) si Complexul Muzeal National ASTRA (intrare gratuita).


Afis Artmania


Marți, la ora 19:00, la Cafeneaua Artiștilor – ArtCafe din Piața Mare, bloggeri din Sibiu și cei interesați de comunicarea Festivalului și a Sibiului cultural sunt invitați sa schimbe opinii cu organizatorii festivalului ARTmania.


Miercuri de la ora 12:00 sunt programate doua vernisaje in cadrul Centrului Cultural Habitus: Anda Cofaru - „Din Adancuri" si Diana si Dorina Pantea "Rock Momerandum". Expozitiile vor putea fi vizitate si in zilele urmatoare intre orele 10:00 - 18:00.


Expozitia Andei Cofaru, „Din Adancuri" este dedicata Tarjei Turunen si isi propune prin ilustratiile sale sa prezinte metaforic ideea scufundarii in adancuri. Contrar perceptiei generale, in adancuri nu se afla nici resemnarea, nici sfarsitul, ci o valoroasa sursa de putere, cunoastere si regenerare.


Expozitia este inspirata de muzica Tarjei si de pasiunea acesteia pentru scufundari, de „furtunile" si „caderile" din viata solistei finlandeze, dar si de puterea acesteia de a reveni la suprafata mai puternica si mai increzatoare. Anda Cofaru este absolventa a Universitatii de Arte Plastice si Design din Cluj-Napoca si a mai expus in cadrul Festivalului ARTmania in 2009, cu seria de picturi „Live on Canvas".


Miercuri seara, incepand cu ora 18:30, organizatorii propun un tur ciclist al spatiilor Festivalului ARTmania 2011. Cei care au venit cu bicicleta la festival, datorita parteneriatului incheiat intre ARTmania si CFR, si nu numai, au ocazia de a parcurge un traseu interesant care ii va duce atat prin zona centrala a Sibiului, cu plecare din Piata Mica, pana la Muzeul ASTRA cat si in Padurea Dumbrava, locul de desfasurare al evenimentelor din ARTmania Festival Sibiu Arena.


Centrul Cultural Habitus va gazdui si Rock Memorandum, o expozitie de pictura a Dorinei si Dianei Pantea, dedicata Tarjei Turunen, trupelor Helloween, Pain, HIM, Lacrimas Profundere, Dark Tranquillity, Kamelor, Sirenia si Marylin Manson. Picturile sunt un omagiu adus rockului contemporan, de unde si titlu expozitiei- Rock Memorandum. Imaginile, gothic and dark sunt inspirate de repertoriul trupelor rock si metal care au participat nu doar in cadrul editiilor anterioare ale festivalului ci si la editia cu numarul sase de anul acesta.


Joi la ora 12:00 incepe un turghidat la Palatul Brukenthal, iar mai apoi isi pot delecta ochii cu expozitia fotografica ARTnatomy - The Reconfiguring Eye, o expozitie a fotografului Miluta Fluieras expusa in Cafeneaua Artiștilor – ArtCafe din Piața Mare. Joi seara, incepand cu ora 21:30, cei dornici de un party de incalzire sunt invitati in Oldies Pub Live Music, pentru a petrece pe muzica de la "Heavy Hour".


Vineri, odata cu deschiderea Artmania Festival Sibiu Arena, incepand cu ora 10:00, publicul va putea vizita și expoziția Live Aeons. O colecție de fotografii realizate de Victor Cristescu și Dumitru Calin care isi propune sa surprinda intensitatea concertelor live, relatia dintre trupa si public si felul in care fiecare dintre acestia incearca sa soarba cat mai mult din energia momentului.


Sambata, participanții la festival sunt invitați intre orele 11:00 – 13:00 sa viziteze Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA unde vor avea loc patru workshop-uri dedicate participanților la ARTmania Festival Sibiu 2011: Gheorghe Țambrea - Horezu – olarit; Ana și Ioana Negoița - Sibiu – confecții maști tradiționale, Doina Nistor – Brașov – confecționat papuși ecologice, dar și fierari pregatiți pentru metaliști in Fieraria traditionala din Muzeul in aer liber.


Tot sambata, la ora 18:00, in interiorul festivalului va avea loc lansarea oficiala a carții "Tovarași de camera. Student la Chișinau" – Mihail Vakulovski, iar duminica la ora 13:00 pasionații de fotografie sunt așteptați in Cafeneaua Artiștilor – ArtCafe pentru un Workshop dedicat fotografiei de concert.