Expozitie Maxim Dumitras - Absente incercuite

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 7 ani si 1 luna
Vizualizari
145

Voteaza & Distribuie

Descriere

Incepand de joi, 16 septembrie 2010, sculptorul Maxim Dumitras expune la Muzeul de Arta din Timisoara, peste 120 de lucrari de sculptura, pictura si desen. Titlul expozitiei "Absente incercuite" este dat de unul din ciclurile de sculptura care l-au facut pe criticul de arta Pavel Susara sa afirme despre Maxim Dumitras ca sculptura artistului se apropie de Zen, de esentializarea absoluta.


Expozitia va fi deschisa joi, 16 septembrie a.c., la ora 18, la Palatul Baroc din Piata Unirii, Timisoara, de Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Arta din Timisoara si de criticul de arta Pavel Susara.Vernisajul se va incheia cu prezentarea albumului "De la natura la sens". Editat in conditii grafice excelente la editurile Charmides si Eikon, albumul surprinde traseul urmat de Maxim Dumitras in 30 de ani de sculptura si reuneste toate marile cicluri care, de-a lungul anilor, l-au obsedat pe artist.


Expozitie Maxim Dumitras - Absente incercuite


Evenimentul este organizat de Muzeul de arta din Timisoara in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud si Muzeul de Arta Comparata din Singeorz-Bai.Expozitia va fi deschisa pana in data de 16 octombrie 2010 si poate fi vizitata zilnic intre orele 10-18 (lunea inchis).