Expozitie de falsuri

Detalii

Categorie
Targuri - expozitii
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
390

Voteaza & Distribuie

Descriere

Isi semneaza tablourile cu numele celor mai mari maestri ai picturii universale, se numeste Daniele Donde si e, la ora actuala, cel mai cunoscut... falsificator de arta din lume.
O suta una de lucrari ce-l au drept autor, imitatii perfecte ale unor capodopere de van Gogh, Monet, Gauguin, Modigliani, Klimt ori Degas, dar si portrete originale, incrustate cu cristale Swarovski, ale unor dive precum Marilyn Monroe, Liz Taylor ori Paris Hilton pot fi admirateA� in expozitia cu vanzare deschisa ieri in salile Hotelului NH din strada Pestalozzi.
"Povestea artei mele, spune Donde, a inceput in anii 80, cand am mostenit de la familia mea, una de industriasi bogati, o colectie de pictura foarte importanta. Atunci am aflat ca jumatate dintre opere erau falsuri. Am angajat detectivi si am pornit pe urmele galeristilor si intermediarilor de la care proveneau lucrarile si am ajuns la autori, la falsificatori. La inceput, am vrut sa-i trimit pe toti la inchisoare, apoi mi-a venit o alta idee: i-am pus sa aleaga intre detentie si falsul legalizat. Le-am facut atelier la mine acasa, i-am facut sa lucreze si am invatat si eu de la ei."
Astazi, Daniele Donde e o celebritate, iar falsurile sale se vand la preturi uriase. Cele din expozitia timisoreana, vizitabila pret de patru zile intre orele 10,00 - 22,00, costa intre 2000 si 3000 de euro bucata.