Expozitia Taberei de Pastel Urban

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 10 ani si 10 luni
Vizualizari
799

Voteaza & Distribuie

Descriere

EXPOZITIA TABEREI DE PASTEL URBAN


ATELIERUL DE URBANISM AL MUNICIPIULUI TIMISOARA


JOI, 15 IANUARIE 2009, ORA 17.00Fundatia Rubin are deosebita placere de a va invita la cea de-a doua expozitie cu lucrarile realizate in Tabara de Pastel Urban, editia 1, Timisoara. Vernisajul va avea loc joi, 15 ianuarie 2009, ora 17.00, la Atelierul de Urbanism al Municipiului Timisoara (Str. Alba-Iulia, nr 1 ). Lucrarile sunt semnate de nume mari de pe scena artistica timisoreana: Costin Brateanu, Marcel Breilean, Horia Bojin, Suzana Fantanariu, Sorin Nicodim, Constantin Raducan si Constantin Duma.


Expozitia va fi deschisa de catre criticul de arta Alexandra Titu. In cadrul vernisajului va fi lansat catalogul primei editii a Taberei de Pastel Urban, Timisoara. Lucrarile vor sta pe simezele Atelierului de Urbanism al Municipiului Timisoara in perioada 15-30 ianuarie 2009.


"Fiecare pastel imortalizeaza o bucatica din cetate, o scoate din anonimatul grabei si, pana la urma, o reinventeaza. Toate lucrarile genereaza o stare citadina melancolica, poate si pentru ca pastelul se "bazeaza" pe discretia culorilor, nu pe forta lor. Fara sa-si piarda identitatea si propriul stil, artistii au reusit, in expozitia cu care s-a incheiat tabara, sa propuna o harta – "desenata" altfel decat suntem obisnuiti – a Timisoarei, chiar o hagiografie a ei."


Robert Serban