Expozitia \'De la primele scrieri la multimedia\' la Muzeul de Arta

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 7 ani si 7 luni
Vizualizari
145

Voteaza & Distribuie

Descriere

Expozitia intitulata "De la primele scrieri la multimedia" isi incheie itinerariul — inceput in 2010 — la Muzeul de Arta Timisoara. Cu un succes rasunator obtinut in tara, la muzeele din Deva, Sighisoara, Cluj-Napoca, Sibiu dar si peste hotare, la sediul mondial al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (Geneva), evenimentul se doreste o premiera absoluta, atat din punct de vedere istoric, cat si tehnologic.Organizata de Institutul Multimedia Romano-Elvetian si Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva, expozitia este o reflectie asupra a tot ceea ce a dezvoltat societatea comunicarii de-a lungul veacurilor, in intreaga sa dimensiune si diversitate istorica. Expozitia aduce in atentie o multitudine de sectiuni tematice a caror abordare evolutiva permite o intelegere mai nuantata a realitatii de la primele forme de comunicare ale umanitatii pana la radio, televiziune, multimedia.


expozitia De la primele scrieri la multimedia la Muzeul de arta


Evenimentul se bucura de inaltul patronaj al Ambasadorului Elvetiei in Romania, Excelenta Sa Livio Hürzeler, si al domnului Kelemen Hunor, Ministrul Culturii si Patrimoniului National, desfasurandu-se sub egida Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei si al Institutului Cultural Roman.


Curatorul expozitiei este Domnul Dr. Laurent Chrzanovski, arheolog, directorul proiectului ,,De la primele scrieri la multimedia’’.Piesele expuse apartin unora dintre cele mai dintre cele mai reprezentative colectii muzeale din Transilvania si Banat: Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, Muzeul National Brukenthal Sibiu, Muzeul Banatului Timisoara, Muzeul de Istorie Sighisoara si Muzeul National de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca.Multe din piesele expuse includ elemente cu caracter estetic, ceea ce propune expozitia si publicului iubitor de arta.


O sectie speciala, interactiva — dezvoltata de Universitatea Haute-Ecole Art din Saint-Imier (Elvetia) — este dedicata tehnologiilor de avangarda.Elementul novator al expozitiei consta in faptul ca ea poate fi vizionata, in premiera pentru publicul din Romania, cu ajutorul telefonului mobil si al tehnologiilor informatice elvetiene de ultima generatie.Codul de bare 2D, aplicat exponatelor si materialelor de suport ale evenimentului (panouri, afise, flyere, postere stradale), ofera o interfata usoara (telefonul mobil-internet) si stabileste o punte intre lumea reala si informatiile provenite din site-urile WAP si WEB. Astfel, vizitatorul expozitiei isi va putea folosi telefonul mobil pentru a afla mai multe informatii despre fiecare exponat, vitrina sau tematica abordata in cadrul numeroaselor sectiuni propuse.