Expozitia de fotografie Pseudorealitati

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
217

Voteaza & Distribuie

Descriere

Joi, 10 iunie 2010, ora 19:00, in Papillon Cafe din Piata Unirii, va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie Pseudorealitati, realizata de studenti ai Universitatii de Vest Timisoara, specializarea Jurnalism. In deschidere va rosti cateva cuvinte directorul Muzeului de Arta, profesorul Marcel Tolcea. Curatorul evenimentului este profesorul Lucian Ionica.


In luna mai a anului trecut, cativa studenti ai facultatii mai sus precizate alaturi de domnul profesor Lucian Ionica au realizat prima expozitie a specializarii Jurnalism. Se doreste ca traditia sa fie dusa mai departe, astfel ca in fiecare an, spre sfarsitul anului universitar, Papillon-ul sa gazduiasca unele dintre cele mai reusite fotografii ale studentilor.


Iar daca anul trecut au fost prezentate fotografii bazate pe trei teme (Trecerea timpului, Primavara si Aglomeratie urbana), la aceasta editie s-a optat pentru una singura, ba mai mult, pentru o abordare ingenioasa. Si daca se considera ca in anul 2010 nu se mai poate veni cu ceva nou in materie de fotografie, tinerii studenti reusesc sa surprinda prin imbinarea fotografiei cu desenul.


Lucrarile ce vor fi expuse in Papillon Café, in perioada 10 - 24 iunie 2010, doresc sa exprime realitatile crude ale societatii din zilele noastre, mascate de desene care prezinta situatiile intr-o maniera pozitiva, idealista, din pacate departe de adevar.


Expozitia de fotografie Pseudorealitati


La eveniment sunt asteptati Decanul Facultatii de Jurnalism, Conf. Univ. Dr. Gheorghe Clitan, Prodecanii: Conf. Univ. Dr. Paul Kun, Lect. Univ. Dr. Claudiu Mesaros, Lect. Univ. Dr. Lucian Vesalon, Secretar Stiintific, Prof. Univ. Dr. Ionel Narita.


Echipa de fotografi este alcatuita din: Luiza Apetrei, Daniela Boca, Romina Popescu, Oana Candea, Vlad Baranga, Marko Iovanovici, Alexandru Popescu, Razvan Nemes.


Evenimentul este organizat cu sprijinul Fundatiei Rubin.