Expozitia de arta fotografica austriaca "Imi permiti sa iti fac o fotografie?" - Vera Brandner

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
239

Voteaza & Distribuie

DescriereMuzeul de Arta Timisoara, in colaborare cu Ambasada Austriei si SRB Software Consulting SRL organizeaza expozitia de arta fotografica austriacaVera Brandner – Imi permiti sa iti fac o fotografie?

Motto-ul expozitiei este „surprinde realitatea prin ochiul observatorului, al fotografului insusi"Expozitia se desfasoara intr-un cadru deosebit de festiv, ineditul vernisaj "Imi permiti sa iti fac o fotografie?" avand loc cu ocazia Zilei Nationale a Austriei si se afla sub patronajul Ambasadei Austriei in Romania.Vernisajul expozitiei va avea loc joi, 29 octombrie 2009, ora 18.30, la Palatul Baroc din Piata Unirii, Timisoara.
In cadrul vernisajului vor lua cuvantul d-l Marcel Tolcea,Directorul Muzeului de Arta din Timisoara, d-l Walter Moser, curatorul expozitiei si


d-na Ana – Maria Altmann, coordonatoarea proiectului. Pe langa comori artistice acest vernisaj va oferi si savori culinare – mici bunatati cu specific traditional si vin din Banat.Artista de origine austriaca este la prima expozitie de acest gen in Romania.Tanara fotografa s-a facut remarcata prin multitudinea de imagini care prezinta viata cotidiana din tarile "lumii a treia", precum Pakistan, Angola, Afganisthan, dar si din tari precum Austria. Temele abordate i-au fost inspirate in 2003, odata cu alaturarea sa ca si coordanator in cadrul Asociatiei Interculturale de Arta „Ipsum".Fotografiile artistei Vera Brandner surprind intr-un mod deosebit viata de zi cu zi a oamenilor din aceste tari afectate de razboaie, saracie si neajunsuri, oferind o alta viziune asupra realitatii. Aceasta viziune nu a fost suficient insuflata constiintei publice, dar Vera Bradner reuseste sa imbogateasca lumea prin imagini si, totodata, sa determine fiecare om la implicare, solidaritate si compasiune.