Expozitie turistica "Timisoara de ieri si de azi"la Belgrad

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
128

Voteaza & Distribuie

Descriere

Primaria Municipiului Timisoara va organiza expozitia turistica "Timisoara de ieri si de azi" in perioada 18 noiembrie - 8 decembrie 2009, la sediul Organizatiei Nationale de Turism a Serbiei de la Belgrad, str. Cika Ljubina 8, la invitatia Organizatiei Turistice din Serbia si a Consulatului General al Republicii Serbia la Timisoara,. Deschiderea expozitiei va avea loc in data de 18 noiembrie, la ora 18.00. Vor participa: Gheorghe Ciuhandu, primarul municipiului Timisoara, Dragomir Radenković, consulul general al Republicii Serbia la Timisoara si Gordana Plamenac, director al Organizatiei Nationale de Turism din Serbia.


Aurelia Junie, director Directia Dezvoltare din cadrul Primariei Timisoara va face o scurta prezentare a potentialului si a ofertei turistice din Timisoara. La expozitie vor fi prezenti reprezentanti ai Primariei din Timisoara si din Belgrad, ai Infocentrului Turistic din Timisoara, ai Organizatiilor de turism din Belgrad, Varset si Timisoara si reprezentanti mass-media. Expozitia are ca scop prezentarea destinatiei Timisoara: trasee si obiective turistice in oras, servicii turistice, posibilitati de cazare, modalitati de petrecere a timpului liber si informatii despre evenimente culturale. In data de 19 noiembrie, va fi organizat un workshop la care vor participa agentii de turism din Timisoara si Belgrad, in vederea identificarii unor oportunitati de promovare ale celor doua orase.


Prin pozitia sa geografica favorabila - 167 de km de Belgrad, Timisoara este un oras accesibil din punct de vedere al transportului, ofera o gama larga de unitati de cazare si numeroase atractii turistice. Cunoscuta si sub denumirea de "Mica Viena", datorita patrimoniului sau cultural si arhitectural de mare valoare, Timisoara este situata pe raul Bega, care ii confera atractivitate si un farmec deosebit. Cartierul Cetate, cu Piata Victoriei, Catedrala Mitropolitana, Piata Libertatii, Piata Unirii si Bastionul reprezinta nucleul orasului istoric care lasa o impresie puternica vizitatorilor, fiind in acelasi timp o vitrina a orasului si un magnet pentru turisti. Cele peste 14.500 de cladiri vechi, care redau intreaga istorie a arhitecturii europene, de la perioada baroca pana la cea interbelica, formeaza astazi cea mai mare rezervatie de arhitectura din tara cu o valoare deosebita, atat pentru Romania, cat si pentru Europa. Timisoara este cunoscuta si pentru muzeele si expozitiile de arta gazduite. Muzeul Banatului cu sectiile sale ( Arheologie, Istorie, Etnografie si Stiintele Naturii) si Muzeul Satului Banatean reprezinta doua puncte de reper pe harta turistica a Timisoarei. In Piata Unirii, in Palatul Baroc, proaspat renovat, a fost redeschis Muzeul de Arta, cu multe lucrari valoroase.


Orasul ofera o combinatie unica de manifestari artistice si evenimente culturale pentru spectatorii de toate gusturile si de toate varstele. Iubitorii de muzica clasica, opera, jazz, rock, house, sau de muzica populara au parte de concerte si de manifestari deosebite. Timisoara este singurul oras din Romania care are teatre de stat ce pun in scena piese in limbile romana, germana si maghiara. Exista, de asemenea, o oferta bogata de spectacole ale Operei Romane, ale Filarmonicii Banatul si de festivaluri de muzica, film si teatru, expozitii de arta plastica si multe alte evenimente care se organizeaza in cadrul proiectului cultural Timisoara, oras deschis artelor (Open Art City). Timisoara se prezinta turistilor ca o destinatie multiculturala, moderna, care pastreaza vie memoria timpurilor trecute, prin istoria fascinanta, valorosul patrimoniu cultural si printr-un bagaj bogat de experiente culturale si artistice.


Mai multe informatii privind expozitia turistica "Timisoara de ieri si de azi" puteti afla de la Organizatia Nationala de Turism din Serbia, la tel +381 11 6557 119, de la Primaria Timisoara la tel. 0040 256 293 605 sau accesand site-ul: www.primariatm.ro /infoturism.

Sursa: Primaria Timisoara, www.primariatm.ro