Eveniment cultural dedicat reciclarii hartiei: Bufnita de hartie

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
210

Voteaza & Distribuie

DescriereIn zilele de 9, 10, 11, intre orele 12-22 , 2009, Cloud Factory cu sustinerea Muzeului Banatului, ies in strada pentru a mai dedica un eveniment reciclari hartiei.


"Bufnita de Hartie"este un eveniment cultural unde aveti ocazie de a participa activ la creatiile si tehniciile de expresie prin ateliere deschise oferite de partenerii nostri culturali cum ar fi: Carturesti si Asociatia Peisagistilor, ce impreuna fac obiectul unui eveniment unicat pentru Timisoara .


Spatiul verde de linga Muzeul Banatului gazduieste membrii Asociatiei Cloud Factory ce va propun o expozitie inedita de creatii handmade, arta, muzica, ceai ecologic, workshop-uri, pentru cei interesati sa-si stimuleze latura creatoare.


In cele trei zile ale evenimentului „Bufnita de Hartie" dedicate hirtiei se v-a desfasura :


Workshop pe teme ecologice : origami si caiete japoneze din rebuturi de pe la tipografi, margele din hartie refolosita, hartie manuala .


Workshop de muzica cu instrumente conventionale si neconventionale si jam session cu: Alina Giurgiu ( jais) voce , Madalin Luca nai&looper, Cristian Buzneanu chitara, Cristina Padurariu voce.


Expozitii de arta : sculptura mica de Horia Bojin, gravura mica de Aurelia Anghel, desen de Manuela Marchis, fotografie de Ana Maria Teodorescu.


Expozitia de obiecte unicat lucrate manual ale diferitor artisti : ZaZa, Amima, Kimiru Bijoux, Mu-sai , Tomatodrag, Multe chestii, Zona Quilt, 123 Start, Degete Murdare, Alina Art, Manca, Eszter, Arabele, Livia Coloji cit si creatii vestimentare ale creatoarelor Mihaela Cretescu si Elena Mazare, iar lista poate continua pe site-ul nostru.


Proiectia de film „Evolutia Simbolului" de Gabi Kelemen cit si alte filme pe teme ecologice .


Evenimentul are si o puternica componenta ecologica, promovand reciclarea prin reutilizare. Astfel dorim constientizarea importantei ecologiei in educarea si formarea nostra. De aceea i-am invitat pe cei de la Muller Guttenbrunn Recycing ce ne dau solutia printr-un container pentru colectarea hartie, avind si ei o campanie de reciclare a hartiei „Mai bine recicleaza!". O buna parte din artisti reutilizeaza hartia intr-un mod creativ, obtinind prin diferite tehnici suportul diverselor obiecte precum margele, cercei , hirtie manuala pentru desen .Asociatia Cloud Factory este o initiativa de bune practici si consum responsabil, ce ofera solutii originale pentru un stil de viata modern. Expozitia "Bufnita de Hartie" continua seria de manifestari care urmaresc sa promoveze comunitatea handmade din vestul tarii, sa o aduca in atentia celor care apreciaza frumosul si originalitatea.