Eurostructur Open 2009 - biliard

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 10 ani si 10 luni
Vizualizari
383

Voteaza & Distribuie

Descriere

Misiunea Eurostructur Open este de a aduna cei mai reprezentativi jucatori de biliard de pe plan intern si international si de a intra in Circuitul European de biliard, odata cu infiintarea Federatiei Romane de Biliard.
Istoria acestei competitii de biliard a debutat in 2007 cu o idee devenita intre timp o certitudine, creandu-se premisele pentru transformarea acestui eveniment intr-un reper pentru orice competitie de acest gen organizata in Romania.

Sponsorul principal al competitiei, compania Eurostructur Timisoara a acceptat provocarea de a construi cel mai important concurs de biliard din Romania si de a contribui astfel la dezvoltarea si promovarea acestui sport de o eleganta aparte.

Eurostructur Open se afla la a treia editie, numarul participantilor si premiile puse in joc crescand exponential, asigurandu-se astfel notorietatea acestui eveniment la nivel national si international.

Aceasta competitie a devenit cel mai important eveniment de biliard din Romania atat din punct de vedere al premiilor cat si al prezentei internationale.

Valoarea totala a premiilor este de 8000 de euro, primul loc premiindu-se cu 3000 de euro. Ca element comparativ, cel mai important circuit European Euro Tour premiaza primul loc cu 4000 de euro.

Pentru editia 2009 a Eurostructur Open sunt asteptati peste 120 de concurenti, jumatate fiind din afara Romaniei, printre invitatii competitiei din acest an figurand nume cu rezonanta deosebita in lumea biliardului mondial: Ralph Souquet (GER) – Nr 1 Mondial, peste 200 de titluri castigate ca profesionist; Sandor Tot (SRB) – Campion European in 2002; Vilmos Foldes (UNG) – Campion Mondial de Juniori; Gabriel Visoiu (ROM); Ioan Ladanyi (ROM) – locul 3 la Open de Paris 2009 cu victorie asupra Campionului Mondial en titre Darryl Peech.

Programul competitiei care se desfasoara la Tequilla in perioada 18-21 Iunie include Cupa Presei Eurostructur ajunsa si ea la a 3-a editie si o demonstratie de biliard artistic avandu-l ca protagonist pe cvadruplul campion mondial Gabriel Visoiu.