Este timpul pentru Invatamant centrat pe STUDENT!

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
197

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania anunta desfasurarea la Bucuresti, intre 20-23 Mai, a Conferintei Internationale "Time for a New Paradigm in Education: Student Centered Learning", organizata de European Students Union si Education International. Conferinta de presa va avea loc Joi, ora 14:30, in Hotel Ibis - Gara de Nord, sala Berlioz.

"Time for a New Paradigm in Education: Student Centered Learning" face parte din cadrul unui proiect mai larg al European Students Union, conferinta de la Bucuresti fiind primul pas in atingerea obiectivelor. Pentru a relansa si defini conceptul de invatamant centrat pe student se vor reuni la Bucuresti 100 de lideri ai studentilor din Europa, dintre care amintim Ligia Deca – Presedinte ESU, Robert Santa-actual membru in Comitetul Executiv ESU, profesori specializati pe asigurarea calitatii-membri Education International si profesori Bologna-profesorii premiati de catre studentii din Romania.

In cadrul conferintei se va aborda si reflecta asupra urmatoarelor teme si intrebari: Asigurarea Calitatii si Invatamantul Centrat pe Student- este Asigurarea calitatii un instrument capabil sa schimbe paradigma in educatie?. Vor avea loc discutii pe exemple din cadrul politicilor nationale care au impact asupra implementarii principiului Invatamant centrat pe student si nu in ultimul rand o reflectie asupra institutiilor care abordeaza schimbarea paradigmei actuale. Se va raspunde pe rand la intrebari precum „ce fac instituiile pentru implementarea acestui principiu? Ce putem face noi-studentii? Ce ar putea sa faca? Care sunt obstacolele?.Toate acestea sunt doar cateva din temele si discutiile la care se vrea/doreste un raspuns.

Sfarsitul conferintei internationale va culmina cu lansarea a doua publicatii: Cat de important este pentru Universitati principiul "invatamant centrat pe student" si "O retrospectiva a inceputului discutiilor pe invatamant centrat pe student si implicatiile care deriva".

In cadrul conferintei sunt asteptati invitati speciali: Dl Ministru Daniel Funeriu, Lee Harvey - profesor specializat in Quality Assurance, Vlad Atanasiu - alumnus ANOSR, Richard Lewis, Doamna Lena Adamson –Secretar General al QAA, Suedia, precum Profesori Bologna, premiati in cadrul proiectului „Gala Profesorului Bologna".