Dupa Piatra-Neamt, caravana Guerilla Verde ajunge astazi la Bacau

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
193

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bucuresti, 30 octombrie 2009 – Caravana educationala de film ecologic Guerilla Verde ajunge astazi la Bacau, dupa 4 zile de proiectii la Bucuresti (26 octombrie), Vaslui (27 octombrie), Iasi (28 octombrie) si Piatra-Neamt (29 octombrie). Desfasurata in perioada 26 octombrie – 2 noiembrie, caravana se va incheia in Sibiu (2 noiembrie).


Ieri Primaria Piatra-Neamt a gazduit, incepand cu ora 12.00, conferinta de presa care anunta sosirea caravanei Guerilla Verde in oras. Domnul Bogdan Puscasul, City Manager Piatra-Neamt a declarat in cadrul conferintei ca "in definirea strategiei de dezvoltare durabila a orasului s-a tinut cont in mod deosebit de componenta de mediu". De altfel Piatra-Neamt detine spatiile verzi cele mai extinse pe cap de locuitor din Romania, iar autoritatile pregatesc implementarea a 6 noi proiecte de mediu. Se urmareste dezvoltarea infrastructurii verzi a orasului, dar si folosirea solutiilor alternative pentru obtinerea energiei.


Caravana a fost foarte bine primita si de catre Inspectoratul Scolar Judetean, reprezentat la conferinta prin doamna Inspector Scolar Sef Luminita Varlan, care a salutat in mod deosebit initiativa organizatorilor si a accentuat faptul ca elevii din oras apreciaza metodele alternative de educatie, care sparg sabloanele unui invatamant de tip clasic si transmit mesajul cheie intr-un mod mult mai eficient.


Caravana a fost insotita la Piatra-Neamt de catre reprezentantul site-ului de ecoliving StopCO2.ro. Martha Botezatu a vorbit despre implicarea ONG-urilor in proiectul Guerilla Verde, a incurajat copiii sa participe la concursul EcoPaparazzi si i-a indemnat sa isi calculeze amprenta de carbon (CO2), pe site-ul www.StopCO2.ro.


Proiectiile din Piatra-Neamt au avut loc orele 14:00 si 17:00 la Colegiul National "Petru Rares". Elevii de gimnaziu care au vizionat "Wall-E" au discutat pe teme de mediu cu organizatorii si au primit materiale informative si educative puse la dispozitia lor de catre ONG-urile partenere. Liceenii au ales filmul documentar "The 11th Hour".
Pe tot parcursul caravanei accesul tinerilor in salile de proiectie este gratuit, lucru asigurat de componenta educationala a proiectului.


Astazi caravana soseste la Bacau. Proiectiile vor avea loc la orele 14:00 si 17:00 la Colegiul Tehnic de Comunicatii "N.V.Karpen". Asociatia Iubim Natura Bacau, ONG local din zona de mediu si partener al proiectului Guerilla Verde, va initia discutii pe teme de mediu cu tinerii.


Progamul si salile in care au loc proiectiile viitoare sunt:


30 Octombrie, Bacau – amfiteatrul Colegiului Tehnic de Comunicatii "Nicolae Vasilescu-Karpen", ora 14:00, ora 17:00


2 Noiembrie, Sibiu – Aula "Avram Iancu" din cadrul Facultatii de Litere si Arte a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, ora 14:00, ora 17:00.
Filmele sunt programate pe grupe de varsta, dupa cum urmeaza:


- clasele I – VIII: "Wall-E", "Ice Age 2"


- clasele IX – XII & studenti: "An Inconvenient Truth", "The 11th Hour", "Home"
Informatii privind programul proiectiilor si trailerul filmelor care pot fi vizionate in aceasta caravana pot fi accesate la adresa de web a proiectului www.guerillaverde.ro.
Proiectul readuce in atentia tinerilor concursul foto-video, EcoPaparazzi, in cadrul caruia acestia sunt indemnati sa fotografieze sau filmeze bune si rele practici referitoare la mediul inconjurator, surprinse in comunitatile locale. Pe langa premiile ce constau in aparate de fotografiat, lucrarea castigatoare va fi publicata in numarul din decembrie al revistei "Terra Magazin". Premiul II va consta intr-un abonament de 6 luni la revista "Terra Magazin". Regulamentul concursului Ecopaparazzi poate fi accesat la adresa de web a proiectului www.guerillaverde.ro.
Caravana Guerilla Verde este sustinuta de partenerii: ANPM, Asociatia Environ, primariile si consiliile locale de pe traseul caravanei, FJSC, Asociatia ECO TIC, Silver Mall Vaslui, Colegiul National si catedra de biologie "Emil Racovita" Iasi, Colegiul National "Petru Rares Piatra-Neamt, Colegiul Tehnic de Comunicatii "Nicolae Vasilescu-Karpen" Bacau, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.
Partenerii media ai evenimentului sunt: Cotidianul, Tonight.eu, PR Romania, EcoMagazin.ro, EcoSapiens.ro, Trilulilu.ro, Revista Zile si Nopti, PoliticAll, Revista Terra Magazin, Radio France International, HotNews, ProFM Campus, Revista InfoMediu, RoPortal.ro, InfoNews.ro si Bacaul.ro.
ONG-urile partenere Asociatia EcoAssist, Viitor Plus, Harta Verde Bucuresti, WWF Danube - Carpathian Programme, Salvati Dunarea si Delta, RAC-Ro, Copacul de Hartie, StopCO2.ro, precum si asociatiile locale Iubim Natura (Bacau), Ecovas (Vaslui) si Bethany (Iasi) vor sustine proiectul.
Prima editie a caravanei Guerilla Verde a avut un puternic impact asupra publicului (elevi si studenti). S-a inregistrat un numar total de aproximativ 3 000 de participanti. Caravana a inceput in Bucuresti pe data de 5 mai, continuand cu orasele Focsani (6 mai), Brasov (7 mai), Sighisoara (8-9 mai), Cluj (10-11 mai) si Timisoara (12-13 mai).
Ambele editii ale caravanei Guerilla Verde fac parte din un proiect mai amplu, numit generic BETI (Better Education Through Innovation), care isi propune sa contribuie la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie. Temele ce urmeaza a fi abordate pe parcursul acestui proiect pilot, prin intermediul filmelor, sunt: protectia mediului, sanatate si minoritati.
www.guerillaverde.ro


http://www.facebook.com/home.php?#/profile.php?id=100000440101230&ref=ts
Despre Media Image Factory
Printre alte proiecte dezvoltate de agentia Media Image Factory se numara organizarea premierei nationale „4 luni, 3 saptamini si 2 zile", un film de Cristian Mungiu, primul film romanesc distins cu Palme d\'Or la Festivalul de Film de la Cannes, in Bucuresti, Iasi, Brasov, Timisoara; organizarea caravanei „4 luni, 3 saptamini si 2 zile", proiect desfasurat in 15 orase din Romania care a inregistrat 18.000 de spectatori, si lansarea CharityGift.ro, primul magazin online caritabil din Romania prin care un procent (5% - 100%) din valoarea produselor vandute este donat catre o cauza umanitara.
www.imagefactory.roDespre StopCO2.ro


StopCO2 este un proiect de voluntariat menit sa ofere acces la informatii practice tuturor celor preocupati sa afle ce pot face pentru a putea trai intr-un mediu mai curat si mai sanatos.


StopCO2.ro a dezvoltat primul calculator de amprenta de carbon adaptat la emisiile de CO2 din Romania, realizat in baza datelor furnizate de regiile nationale. Poti afla care este amprenta ta de carbon daca introduci date ce tin de mijloacele de transport folosite, consumul lunar de energie electrica, gaze sau apa (date ce apar inscrise pe facturile lunare).
Contact
Ileana Timofte


Account Manager
Media Image Factory
Tel 0722 661 250


Mail ileana.timofte@imagefactory.ro
www.imagefactory.ro