Duo-ul Irinel Anghel si Sorin Romanescu in deschiderea festivalului Jazz and More

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Vizualizari
1035

Voteaza & Distribuie

Descriere

13 octombrie 2011

SIBIU.Teatrul Gong. ora 17Guitar Hands on a Singing Body

Scenes from a DarkroomIn deschiderea festivalului JAZZ and MOREDuo-ul Irinel Anghel (voce) & Sorin Romanescu (chitara, live electronics) prezinta un Concert in Intuneric
Concert in Intuneric


Duo-ul Irinel Anghel (voce) & Sorin Romanescu (chitara, live electronics) : Concert in Intuneric
In intuneric perceptiile se schimba. Modul de a canta se schimba. Ascultarea se schimba. Atentia este mai vie. Interpretii se dizolva intr-un spatiu al intimitatii si misterului, al prezentei in absenta.


Irinel Anghel și Sorin Romanescu se joaca in aceasta muzica direct, fara emfaza, cu cele mai sensibile coarde ale sufletului – o joaca spontana, creativa, libera de orice prejudecați. Rolul ghitarei (Sorin Romanescu) este esențial: ofera idei clare, pregnante, ca punct de plecare și mediu ideal pentru improvizația comuna. Se provoaca permanent noi idei și se raspunde spontan la fiecare idee a celuilalt… este o simbioza perfecta, miraculoasa intre cei doi, in care limitele intre compozitor și interpret dispar. Tot Sorin Romanescu regizeaza prelucrarea electronica a vocii, prelucrare care introduce cu mult simț al economiei și eficienței sonore zgomote inexplicabile sau ecouri bizare… sunetul in sine devine o aventura pasionanta.
Duo-ul Irinel Anghel si Sorin Romanescu


Duo-ul Irinel Anghel si Sorin Romanescu
Irinel Anghel gasește la randul ei o limba unica, inconfundabila, proprie ei de exprimare, ceva intre șoapta, murmur, scancet, strigat, un fel special de a schița parca doar linia vocala, un stil care se potrivește optim fapturii ei copilarești-feminine ca și particularitaților vocii ei. Este un fel de quintesența a feminitații, duioșiei, a frumuseții și vulnerabilitații feminine. O femeie care se destainuie astfel public daruiește ceva de mare preț, care nu poate fi primit decat cu recunoștința.Muzica pare a se desfasura la limita intre nimic si ceva abia existent, foloseste un desen fin, delicat, permanent ezitant in mod asumat, cautand parca ceva… Sunete izolate suave, misterioase, evoca deschideri spre alte lumi. Exista si cateva piese in care limbajul muzical este mai « material », cu unele accente de cabaret, accente senzuale, nostalgice, mai intotdeauna insotite insa de « surprize sonore ». Muzica acestui program este neobisnuita, bizara, superba, o muzica ce poate fi ascultata la nesfarsit, la orice ora din zi sau din noapte…Duo-ul Irinel Anghel & Sorin Romanescu este reprezentativ pentru scena muzicii experimentale din Romania. Inventivitatea si imaginatia celor doi muzicieni este binecunoscuta pe scenele evenimentelor si festivalurilor cu acest profil din tara si strainatate. Se poate spune ca prezenta acestui duo in muzica romaneasca creaza o directie in muzica contemporana si cea improvizata din Romania, chiar daca nu exista o eticheta inventata pentru muzica celor doi artisti. Suprarealism, sound theatre, emotional singing, sound-cooking, no map sound trips, no label art? Da...si lista ramane deschisa pentru ca acest duo face loc mereu unor noi idei, unor noi experiente.