DUMNEZEUL DE A DOUA ZI - ora: 19

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
192

Voteaza & Distribuie

Descriere

DUMNEZEUL DE A DOUA ZI de Mimi Branescu
cu: Mirela Oprisor si Vlad Zamfirescu
Regia: Claudiu Goga
Scenografia: Stefan Caragiu
Fotografie: Alexandru Iures
Durata: 80 de minute
Pret bilete: 25 lei (integral) si 20 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari)

Un nou eveniment al Teatrului Act sprijinit de Raiffeisen Art Proiect - o initiativa care isi propune sustinerea si promovarea unor proiecte de valoare ale culturii romanesti


"Dumnezeul de a doua zi" este un text scris sub forma unei succesiuni de monoloage,fiecare dintre ele nefiind altceva decat o fotograma/fotografie a unui caracter, a unei stari sufletesti, sau a unui moment de viata, iar solutia folosita pentru developarea acestor fotograme/fotografii este un amestec seducator de ironie si autoironie.
Rezultatul: un text comic si dramatic in accelasi timp, poetic si violent deopotriva. Violent prin simplitatea si exactitatea cu care pune diagnosticul, fara sa judece si fara sa condamne.
Textul poate fi citit in mai multe feluri: ca o poveste de dragoste romantica sau ca trei povesti de dragoste; ca drama unui cuplu sau ca dramele a trei cupluri; ca o satira la adresa societatii romanesti de azi sau ca o invitatie la o meditatie asupra sensului diminetilor de a doua zi.(pentru ca , nu-i asa, orice s-ar intampla exista intotdeauna o noua buna dimineata).
Dar,intai de toate, el TREBUIE citit ca o poveste despre parinti si copii. Sau mai exact ca o poveste despre parinti, copii si Dumnezeu. Un Dumnezeu de a doua zi...cu felul lui ciudat de a aranja lucrurile."

Claudiu Goga


"Toate textele mele de teatru sunt incercari, mai mult sau mai putin reusite. Sunt exercitii destinate in primul rand actorilor. Nu contin mesaje profunde si nici nu-si propun sa dezbata teme mari, universale. Din neputinta. Sunt inspirate din realitatea imediata si povestite sincer, cu onestitate."

Mimi Branescu


Foto: Alex Iures