Dumitru Gheorghiu Masterclass

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
230

Voteaza & Distribuie

DescriereDumitru Gheorghiu


Masterclass


In perioada 13-17 aprilie 2009, actorii membri ai Suceava Theatre Company vor participa la un Masterclass in regie si arta teatrala cu Maestro Dumitru GHEORGHIU, unul din cei mai mari regizori de opera si teatru din Romania, eveniment care se va desfasura in Salonul cu Oglinzi al Teatrului National Timisoara. Manifestarea este organizata de Asociatia Joseph Schmidt in parteneriat cu Teatrul National Timisoara si Universitatea Politehnica din Timisoara.


Masterclass-ul este desfasurat sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Printul Paul al Romaniei fiind sponsorizat de Fundatia Printul Paul pentru Romania, Universitatea Politehnica din Timisoara, M-Account Suceava, Promo Art Suceava, ACI-AG Suceava. Look-ul actorilor este realizat de Salonul Lucicosm Suceava, Sport Center Suceava si Energy Fitness Club Suceava.


Evenimentul este rezultatul initiativei baritonului Andras CHIRILIUC, Presedinte al Asociatiei Joseph Schmidt si al lingvistei Sanda-Maria ARDELEANU, Vicepresedinte al Asociatiei Joseph Schmidt, Deputat de Suceava din partea PDL.


Actorii membri ai Suceava Theatre Company – Bogdan MILICI, Mara REUT, Alexandru MORUZ, Iulian IGNATESCU, Gavril PASCARI, Geanina ZETU, Adrian LOGHIN, Adina PASCU, Dina CEPELIUC, Razvan STRATON, Ioana GRIGOREAN – vor lucra capodopera lui Eugene IONESCO si cea mai jucata piesa a sa in intreaga lume, Cantareata cheala, a carei regie o semneaza Maestro Dumitru GHEORGHIU.


Tinerii actori vor participa si la un curs de literatura italiana, despre capodoperele marilor scriitori italieni in teatru si lirica, curs care va fi tinut de italianista Viorica BALTEANU, Prof. Univ. Dr. in cadrul Universitatii de Vest Timisoara, decorata cu titlul de Cavaler al Artelor de catre presedintele Italiei pentru meritele aduse culturii italiene in Europa de Est.


Evenimentul se inscrie in seria manifestarilor de anvergura pe care le deruleaza Asociatia Joseph Schmidt.