Doua licitatii cu opere de anvergura

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
151

Voteaza & Distribuie

Descriere

Prima licitatie de arta organizata de Casa Artmark care imbina pictura si sculptura aduce lucrari in valoare de 700.000 de euro


In premiera pentru piata de arta din Romania, Casa Artmark organizeaza pe 18 noiembrie doua licitatii cu opere de anvergura sub umbrela aceluiasi eveniment. Zeci de picturi si sculpturi, in valoare totala de aproximativ 700.000 de euro, vor fi scoase la vanzare in cadrul licitatiei de pictura 12+1 Capodopere Impresioniste din Colectii Particulare si a Licitatiei anuale de Sculptura Romaneasca si Europeana.


Intitulat O seara Pour les Connaisseurs, evenimentul pregatit de Casa Artmark are in centrul atentiei Licitatia 12+1 Capodopere Impresioniste din Colectii Particulare, o licitatie-fulger care propune un numar restrans de opere spectaculoase, create de primele nume ale picturii romanesti: Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrascu, Ion Theodorescu-Sion, Lucian Grigorescu, Samuel Mützner si altii.Colectia este extrem de asteptata datorita caracteristicilor deosebite ale lucrarilor scoase la vanzare. Printre capodoperele prezente in Licitatia 12+1, patru sunt importante nu numai pentru valoarea lor artistica deosebita, ci si prin dimensiuni si istoria lor interesanta: „Legenda antica" (130x256 cm), „Gradina japoneza" (180 x 86 cm) si doua panouri decorative cu flori (180 x 44 cm) realizate de Samuel Mützner. Picturile fac parte dintr-un ansamblu decorativ ce infrumuseta interiorul unei locuinte bucurestene interbelice, finalizate in 1929. Operele au fost executate pe panza speciala pentru a fi montate pe peretii interiori ai unei incaperi spatioase, printr-un procedeu ce se numeste „maruflare". Dintre acestea, „Legenda antica" reprezenta cel mai spectaculos element al intregului ansamblu, tabloul fiind si cea mai mare lucrare, din punct de vedere al dimensiunilor, semnata de Mützner.


Samuel Mutzner - Legenda antica


Samuel Mutzner - Gradina japoneza


Samuel Mutzner - panou cu nalba


O vedeta incontestabila a licitatiei este opera „Panselute", semnata Nicolae Grigorescu, intr-o realizare de exceptie, prezentata in numeroase expozitii de-a lungul timpului, a carei valoare este estimata intre 75.000 si 100.000 de euro.


Nicolae Grigorescu - Panselute


O parte dintre lucrarile prezente la licitatia de pe 18 noiembrie provin din Colectia Vasile Stoica, unanim recunoscuta de catre specialisti drept una dintre cele mai importante colectii particulare din Romania, atat prin marimea ei cat si prin valoarea pieselor care o compun.Seria picturilor va fi completata de o colectie impresionanta de sculpturi care vor fi scoase la vanzare in cadrul Licitatiei anuale de Sculptura Romaneasca si Europeana. Cel mai important eveniment dedicat sculpturii din piata romaneasca de arta ofera o selectie de 70 de opere apartinand unora dintre cei mai apreciati sculptori romani ai tuturor perioadelor, precum si piese exceptionale de arta europeana, care aduc in atentia iubitorilor de arta valoarea si prestigiul acestei arte in spatiul romanesc.


Licitatia de pe 18 noiembrie, compusa din doua evenimente semnificative pentru colectionarii si investitorii romani, va avea loc la Palatul Ghika si va fi completata de un al treilea eveniment surpriza pregatit de Casa Artmark.Pana atunci, iubitorii de arta vor putea admira operele inscrise la licitatie in cadrul expozitiei publice pregatite de organizatori la Palatul Ghika, incepand de sambata, 13 noiembrie pana miercuri, 17 noiembrie.