"Dor de Nichita" - recital de poezie si muzica folk la Casa Studentilor

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 4 ani si 5 luni
Vizualizari
160

Voteaza & Distribuie

Descriere

Miercuri, 4 Aprilie 2012

Ora 19.00

"De dor... de Nichita..."

Recital de poezie si muzica folk
Casa de Cultura a Studentilor

Bv. Regele Carol I, nr. 9

Sala Mare


La 79 de ani de la nasterea poetului Nichita Stanescu, Asociatia „Maxima" impreuna cu Teatrul Studentesc Thespis, prezinta miercuri, 4 aprilie, de la ora 19.00, "De Dor... de Nichita...", un spectacol de poezie si muzica folk pe versurile lui Nichita, pe scena mare a Casei de Cultura a Studentilor.


Spectacolul ajuns la a III-a editie si conceput de actorul Claudiu Dogaru, va cuprinde poezii recitate de actorii Petru-Silviu Vacarescu, Adrian Korek, Mirela Puia, Iuliana Craescu si Florina Onetiu, precum si recitaluri folk ale cantautorilor Vasile Mardare, Cristian Buica, Octavian Bud, Alina Ignat, Adrian si Cristian Ilie. Evenimentul va cuprinde si lansarea albumului lui Vasile Mardare „Lasa-ma sa te iubesc". Inceputa in 2008, aceasta serie de spectacole dedicate marelui poet, se vrea o actiune de promovare a poeziei de cea mai mare valoare, poezie care se pare ca treptat incepe sa fie uitata sau neglijata chiar si de manualele scolare. Imbinarea cu muzica folk a facut ca fiecare editie desfasurata pana acum, in aceeasi locatie, sa se bucure de aprecierea publicului prezent (circa 400 de spectatori / eveniment). Biletele se gasesc la libraria „Caligraf" din holul Filarmonicii „Banatul".


Nichita Stanescu (31 martie 1933 - 13 decembrie 1983) a fost laureat de patru ori al Premiului Uniunii Scriitorilor din Romania, in 1975 i s-a conferit Premiul Herder la Viena, iar in anul 1980 a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatura.


Marin Sorescu il descria metaforic ca fiind ,,toata viata numai si numai poezie, cu totul si cu totul poezie, ca un fluture intr-un paradis de polen".


Pentru Nichita Stanescu, autorul a peste 20 de volume de poezii, printre care, ,,Sensul iubirii", ,,Necuvintele", „O viziune a sentimentelor", ,,Noduri si semne", ,,Ordinea cuvintelor" sau ,,Opere imperfecte", ,,Poezia nu este numai arta, este insasi viata, insusi sufletul vietii. Si tot poezia este singura avutie de care omul n-a fost jefuit inca".

Va asteptam asadar la o clipa de viata inspirata de Nichita Stanescu pe scena Casei Studentilor, miercuri, 4.04.3012, de la ora 19.00.