Document Dada - lansare de carte a D-lui Cristian Stamatoiu si spectacol-lectura

Detalii

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
339

Voteaza & Distribuie

Descriere

**Document DADA**
Joi, 29 octombrie 2015, de la ora 18.30, vă invităm la Teatrul Studio 2,1 (str. Frunzei nr. 9) unde va avea loc lansare cărţii D-lui Cristian Stamatoiu, cadru didactic al Universităţii de Arte din Târgu Mureş, ETIMOLOGII POPULARE „FRANCOAFONE” ÎN DRAMATURGIA ROMÂNEASCĂ („Filiera” cazurilor : V. Alecsandri, I. L. Caragiale şi extensia spre E. Ionescu)/DES FAUSSES ÉTYMOLOGIES « FRANCO-APHONES » DANS LA DRAMATURGIE ROUMAINE(« La filière » des cas de : V. Alecsandri, I. L. Caragiale et l’extension vers E. Ionesco). Lansarea va fi moderată de D-ul Mihai Lungeanu.
Joi, 30 octombrie 2015, de la ora 19.00, după lansarea de carte, iubitorii teatrului sunt invitaţi la Teatrul Studio 2.1 al Universităţii de Arte din Târgu-Mureş (str. Frunzei nr. 9) , la spectacolul-lectură Document DADA după Matei Vișniec, regia Mihai Lungeanu. Spectacolul-lectură are în distribuţie atât studenţi-actori cât și profesori ai Universități de Arte din Târgu-Mureș.

Mișcarea Dada a apărut în 1916. Pe atunci, Tristan Tzara trăia la Zürich, unde i-a întâlnit pe Arp, Huelsenbeck și restul artiștilor care tânjeau după o viață liberă de convenții absurde și de restricții sociale. S-au întâlnit și au format Cabaret Voltaire, un soi de club în care se puteau răsfăța cu plăcerea de a se exprima liber, fără să-și fi propus însă vreo revoluție. Tzara a optat pentru „Dada”, pentru că termenul nu putea fi atașat niciunei școli și niciunui partid. Și nu indica o tendință („Dada” era de fapt un capriciu, o pasiune).
Prin acest atelier realizat de d-ul Mihai Lungeanu, pe o adaptare a textului lui Matei Vișniec, Cabaretul DADA, Universitatea dea Arte din Târgu-Mureș se alătură manifestărilor de celebrare a centenarului DADA.

DOCUMENT DADA
După Matei Vișniec

DISTRIBUȚIA:

Radu Olăreanu
Oana Leahu
Nicolae Cristache
Cristian Bojan
Andreea Drăgan
Loredana Druhora
Dragoș Florea
Carmen Ghiurco
Iulia Pop
Soos Edina
Alexandra Țucu
Alexandra Țura
Alba Valdevira Garcia
Valentin Constantin
Cătălina Mihăilă
Rareș Porca
Alex Hîncu
Cristian Iorga
Teodora Suciu
Andreea Evelin Konyves
Tudor Popa
Scenografia : Otves Annamaria

Regia: Mihai Lungeanu

Accesul este liber. Vă aşteptăm!