DJ Grand Wizard Theodore

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
493

Voteaza & Distribuie

Descriere

            GRAND WIZARD THEODORE

               Biletul costa 19 lei si se gaseste in seara evenimentului !

GRAND WIZARD THEODORE este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai talentati DJ de hip-hop ai tuturor timpurilor. A descoperit pasiunea pentru platane la varsta de 12 ani, mixand alaturi de GRAND MASTER FLASH sau KOOL HERC la celebrele petreceri din Bronx, considerate ca fiind locul de nastere al hiphop-ului. Pe langa talentul de a stapani cele 2 platane, THEODORE este cel care a dus mixing-ul la un alt nivel, la varsta de numai 14 ani transformand pick-up-ul intr-un adevarat instrument muzical printr-o tehnica cunoscuta azi sub denumirea de SCRATCH.
Continua sa faca show-uri alaturi de cei mai mari DJ newyorkezi ai momentului, fiind apreciat pentru atmosfera incendiara pe care o crea la petreceri, tehnicile inovative si incorporarea unor elemente acrobatice care atrageau atentia multimii (mixeaza folosind coatele, picioarele, se leaga la ochi in timpul celor mai complicate rutine, etc). Este vorba despre unul dintre primii DJ care au mixat vreodata la 2 platane.
Alaturi de TUFF CITY CREW, apare si in cel mai important film din istoria hiphopului, celebrul WILD STYLE. Semneaza si coloana sonora a filmului, majoritatea pieselor de pe acest soundtrack fiind inregistrate la el acasa. Astazi, o copie din prima editie a soundtrackului ajunge la preturi astronomice pentru colectionarii de viniluri.
In 2003 apare in filmul SCRATCH, unul dintre cele mai importante documentare muzicale ale acestui deceniu, prezentand procedeul descoperit de el, care a generat in zilele noastre un curent mondial care acum include campionate internationale si are din ce in ce mai multi sustinatori ca gen muzical de sine statator. Atunci cand nu este in turneu, Theodore preda cursuri de DJ-ing la diferite universitati din Statele Unite.