Diplome de excelenta - ora 12

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
187

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ca de fiecare data la final de an, Primaria Municipiului Timisoara acorda Diplome de Excelenta unor personalitati cu realizari personale, din anul respectiv sau din intreaga activitate, care prin ecoul lor se rasfrang pozitiv si asupra imaginii municipiului Timisoara.

Astfel, joi, 20 decembrie, zi simbol in istoria Timisoarei, de la ora 12, in sala de consiliu a Primariei Municipiului Timisoara va fi organizata festivitatea de decernare a Diplomelor de Execelenta. Pe lista personalitatilor care vor fi distinse se afla:
- Emil Sain - epigramist, autor a numeroase volume, dintre care; "Zambete sponsorizate", "Viata ca o parada", "Olimpiada flasnetarilor", "Miracolul iubirii", "Iubire si otrava", "Hotii de zambete", "Desculti printre cactusi", "Concert la doua caciuli", "Cine inghite hapul", "Cand isi baga dracul coada", "Anul 2000. Sfarsitul lumii", "Amante incommode", "Alfabetul si in gluma si in serios", "Rasul la romani", "Romeo rapit de Julieta", "Zapezi in flacari", "Minciuna are studii superioare", "Hotomania" etc.
- Mihai Opris - arhitect, specialist in probleme de urbanism ale Timisoarei. Locuieste in prezent in Germania. A lansat, la inceputul acestei luni, volumul "Timisoara, monografie urbanistica", volumul I si este autor al mai multor lucrari pe probleme de urbanism.
- Fabian Tatu - doctor la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara. In luna octombrie a acestui an, a efectuat o interventie chirurgicala in premiera regionala, care a constat in refacerea unui defect osos cu ajutorul celulelor stem. Dr. Fabian Tatu este implicat, dealtfel, intr-un proiect de cercetare guvernamental pe tema gasirii a noi metode de reconstruire a defectelor osoase care afecteaza pacienti cu cancer, infectii osoase, fracturi sau malformatii.
- Edina Gallovits - tenis. Anul acesta s-a clasat in primele 100 de jucatoare mondiale(locul 71), in circuitul WTA. Nascuta la Timisoara la 10 decembrie 1984. Joaca tenis de la varsta de 7 ani.
- Cornel Secu - presedintele Clubului Helion, cel mai puternic club din fandonul romanesc, care a facut Timisoara remarcata prin promovarea a numerosi scriitori valorosi de science-fiction, prin numeroase premii la concursuri nationale si internationale de gen. Redactor-sef si sustinator financiar al revistei Helion, care apare din 1981, relansata de curand. Presedinte al Asociatiei Romane de Scinece Fiction-ARSFan, director al editurii Sedona. Este, probabil, cel mai important promotor din Romania al fenomenului SF, lucru pentru care a si fost premiat la Eurocon.
- Grigore Bujor Hariga - chitarist, activeaza in formatiile Pro Musica, Prototyp (Germania), The Blues Doctors, fiind considerat unul dintre cei mai mari chitaristi ai Romaniei. A fost profesor de chitara al aproape tuturor chitaristilor recunoscuti din Timisoara.
- Achim Nica - cantaret de muzica populara, interpreteaza cantece cu specific din zona Banatului, find supranumit "doinitorul Banatului", figura emblematica a folclorului banatean.