Dialog pe tema autismului

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
182

Voteaza & Distribuie

Descriere

"Asociatia Casa Faenza si Babel EducationDialog pe tema autismului"

Intervalul 29 martie - 02 aprilie marcheaza, la nivel european, Saptamana autismului, prilej pentru multe organizatii de a derula campanii de informare, de constientizare si sensibilizare cu privire la problematica autismului.

Asociatia Casa Faenza, in parteneriat cu Babel Education – Biblioteca Copiilor, va invita, in perioada 29-31 martie 2010, la un "Dialog pe tema autismului". Prin intermediul acestei campanii ne propunem sa contribuim la cresterea vizibilitatatii autismului si sa ne implicam mai mult in solutionarea problemelor din comunitate.

Programul campaniei:

* 29 martie 2010, intre orele 16:30-17:30: Copiii de la Bilioteca Copiilor/ Asociatia Babel Education vor pregati jocuri interactive in limba engleza pentru beneficiarii Asociatiei Casa Faenza; activitatea se va desfasura la sediul Babel Education: Splaiul Tudor Vladimirescu, nr. 9, ap. 5 (vizavi de Restaurantul Flora), in Biblioteca Copiilor, intr-o atmosfera relaxanta si primitoare;

* 30 martie 2010, intre orele 10:00-12:00: Copiii si parintii beneficiari ai Asociatiei Casa Faenza vor pregati un "album al primaverii" pentru Babel Education; acest album va ramane in Biblioteca Copiilor, ca un simbol si ca o amprenta vizibila pentru toti cei care doresc sa afle mai multe despre autism si lumea copiilor autisti;

* 31 martie 2010, intre orele 13:00-18:00: Porti deschise la Casa Faenza (Aleea Sanatatii, nr. 15)

Babel Education este o tanara organizatie non-guvernamentala din Timisoara, ce are ca scop promovarea educatiei non-formale in randul copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 16 ani. Primul mare proiect al Babel Education este Biblioteca Copiilor - 1500 de carti.

Si Asociatia Casa Faenza isi va deschide portile pentru timisoreni. Cei care ii vor trece pragul vor avea posibilitatea sa faca un tur al centrului, sa admire lucrari ale copiilor, sa vizioneze filmulete informative cu privire la autism; cu alte cuvinte, sa patrunda in universul copilului autist. Personalul Asociatiei Casa Faenza va sta la dispozitia vizitatorilor cu informatii de specialitate referitoare la serviciile oferite copiilor autisti.

Pe dumneavoastra, membri ai comunitatii timisorene, va invitam sa deschideti "portile acceptarii" si sa va alaturati noua in demersul de a facilita integrarea, cu sanse egale, a acestor copii speciali in societatea din care cu totii facem parte.

Pentru informatii suplimentare puteti contacta:

Asociatia Casa Faenza Timisoara – Aleea Sanatatii nr. 15, tel. 0356/101410 sau 0726/184.335, persoana de contact Aurelia Tarca - asistent social.

Babel Education – Biblioteca copiilor – (www.1500carti.ro) Spl. Tudor Vladimirescu, nr. 9, ap. 5, tel. 0256/244.404, persoana de contact Sandra Horea - responsabil biblioteca.