Despre inovatie si viitor in educatie la BizTech 2012

Detalii

Categorie
Evenimente de afaceri
Modificat
acum 10 ani si 7 luni
Vizualizari
609

Voteaza & Distribuie

Descriere



Pentru 2 zile Oradea devine un centru al inovatiei si al excelentei! Cel mai mare eveniment de business si tehnologie al anului in Transilvania, BizTech 2012, aduce in premiera in Oradea peste 60 de specialisti in IT&C si peste 20 de speakeri din sfera managerilor, antreprenorilor si consultantilor. Evenimentul va avea loc pe parcursul a 2 zile, 27-28 septembrie, la Hotel Ramada.

BizTech 2012 se adreseaza pasionatilor de tehnologie, managerilor si antreprenorilor, dar si cadrelor universitare si preuniversitare, reprezentanti ai administratiei publice locale care stiu ca intr-o economie in continua schimbare si supusa unor multiple provocari trebuie sa investeasca in tehnologie si in perfectionarea oamenilor, respectiv a cadrelor didactice. Obiectivul principal al acestui eveniment este de a lega parteneriate de durata intre companiile de IT - care ofera atat tehnologie inovatoare, cat si know-how – si institutiile de invatamant.

Workshop de educatie

Noile tehnologii si-au pus amprenta asupra unei generatiilor care vin, definind caracterul si educatia tinerilor nascuti intre 1980 si mijlocul anilor '90. Sau „Generatia Y". Diferentele de mentalitate, cunostinte si informatie difera de la o generatie la alta, putem spune ca in Romania aceste diferente sunt mai pregnante in urma unui sistem modificat politic si a salturilor mari catre dezvoltare. Insa desi cei din generatia Y au patruns deja pe piata muncii, adaptandu-se si determinand schimbari, din urma vine generatia Z, cea care nu a cunoscut viata fara tehnologie.

Pentru a integra tinerii generatiei Z sau I (de la Internet) in mediul economic, companiile trebuie sa fie pregatite sa le ofere stimuli si programe care le permit dezvoltarea. In ceea ce priveste tehnologia, companiile de IT sunt la curent cu aceste provocari, lansand si implementand o serie de programe educationale. Intel Corporation a creat Intel Higher Education Programs. Despre oportunitatile pentru dezvoltarea carierei si cercetare, despre comunitatile Intel pentru profesori si studenti, implicarea in proiectele de cercetare nationale si europene, precum si care sunt directiile de cercetare ale centrului de cercetare-dezvoltare Intel, vom afla la BizTech 2012.

„Pe langa programele gratuite, dar din pacate neutilizate suficient, se vor prezenta studii de caz si principalele metode inovative de educare a generatiei Z, pentru a ne adapta lor. Generatia Z sau generatia „crescuti digital" are reale abilitati tehnice dovedite, iar acesta este un mare avantaj al nostru. E important sa ne putem adapta metodele de educatie si sa punem la dispozitia elevilor pentru a le dezvolta potentialul, talentele creative. Workshop-ul este moderat de Bogdan Bacila, realizator Digi24 Oradea, si suntem convinsi ca vom avea o dezbatere constructiva.", a precizat Adina Nicoleta Rada, Director General CG&GC HiTech Solutions.

Cele mai mari companii IT din lume deruleaza programe pentru elevi si studenti in 165 de tari, inclusiv Romania. Prin intermediul Cisco Networking Academy milioane de tineri iau parte la cursuri in domeniul retelelor de comunicatii, fiind indrumati de instructori specializati pe baza unei programe stabilite de Cisco. Un pas important in evolutia invatamantului tehnic o reprezinta introducerea in programa scolara a disciplinei „Administrarea calculatoarelor si a retelelor". Cursul este disponibil in cadrul universitatilor partenere Cisco Networking Academy si, in functie de nivelul absolvit, ofera studentului o certificare CCENT in domeniul retelisticii, cu posibilitatea de specializare in diverse domenii.

Despre conceptul de inovare si cercetare in dezvoltarea economica la BizTech va prezenta Livia Banu, Director executiv Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Oradea. Cercetarea si inovarea sunt prioritatile Strategiei Europene de crestere economica si ocupare a fortei de munca. UE depune eforturi pentru a crea, pana in 2014, un singur Spatiu european de cercetare care sa le permita cercetatorilor sa lucreze in orice tara din UE si sa intensifice cooperarea transfrontaliera. Standardul nostru viitor de viata depinde de capacitatea de a inova la nivel de produse, servicii, activitati economice si procese sociale, precum si la nivel de modele. Acesta este motivul pentru care inovarea a fost plasata in centrul Strategiei Europa 2020, prin initiativa "O Uniune a Inovarii". Aceasta initiativa va centraliza eforturile Europei si cooperarea cu tarile din afara UE si le va directiona catre solutionarea provocarilor. Concret, maine ce facem? Daca nu maine, atunci cand? Cu cine? Cu ce? Cum? La BizTech vom discuta toate acestea si altele legate de lectiile invatate pana acum din programele finantate de UE.