Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului Marc Alain Descamps - ora 12

Detalii

Categorie
Targuri - expozitii
Modificat
acum 5 ani si 8 luni
Vizualizari
304

Voteaza & Distribuie

Descriere

Facultatea de Sociologie si Psihologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara anunta decernarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului Marc Alain Descamps, profesor doctor la Universitatea Sorbona („Rene Descartes”) din Paris.

Ceremonia de acordare a prestigiosului titlu va avea loc vineri, 16 noiembrie 2007, in Aula Magna a Universitatii de Vest, cu incepere de la ora 12.00.

Sumarizind profilul profesional al domnului Marc Alain Descamps, trebuie sa amintim unele din multiplele ipostaze care il caracterizeaza: dascal ilustru, cercetator temerar, autor al unor lucrari cruciale in domenii de avangarda ale psihologiei, creator de scoala si de structuri institutionale de pionerat. Raporturile domnului profesor cu Sectia de Psihologie a Universitatii noastre s-au desfasurat sub insemnele aceleiasi maiestrii si generozitati care il caracterizeaza, indiferent daca a fost solicitat sa desfasoare, la Timisoara, o serie de ateliere formative de specialitate, sa prezinte comunicari de alesa consistenta ideativa, in cadrul celor doua conferinte europene de psihologie transpersonala (organizate in cadrul Facultatii de Sociologie si Psihologie, in anii 2004 si 2007) sau sa coordoneze, in institutele de cercetare de la Paris, stagii de formare in domeniu ale unor cadre didactice de la Psihologie.

Activitatea didactica si de cercetare a Domniei Sale s-a remarcat in domenii precum psihologia sociala, psihologia experimentala si psihologia clinica si a fost incununata de contributia sa notabila in domeniul psihologie transpersonale (careia i se va dedica cu har si pasiune). In 1985, fondeaza Asociatia Franceza de Transpersonal si coordoneaza o serie de carti fundamentale ale domeniului. In acelasi an, pune si bazele Institutului de Psihologie Transpersonala din Paris, pe care il conduce pina in prezent si sub egida caruia desfasoara o bogata activitate de formare si cercetare in domeniul psihologiei transpersonale. In anul 1998, Domnia Sa se afla printre initiatorii Centrului de Studii al Experientelor de Moarte Iminenta , fiind mai tirziu (in 1995) cofondator al Asociatiei Europene de Psihologie Transpersonala, la Bruxelles. Profesorul Descamps a activat si in alte directii, organizind studiile de etica de la de la Facultatea de Medicina a Universitatii Paris V (in anul 1990), participind ca membru al Scolii doctorale din institutia amintita.


Persoana de contact: prof. univ. dr. Anca Munteanu, Decan la Facultatii de Sociologie si Psihologie, tel. 0256/592 320.