Dan Culcer - Cenzura ca ideologie

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 7 ani si 1 luna
Vizualizari
171

Voteaza & Distribuie

Descriere

DAN CULCER VA CONFERENȚIA
LA UNIVERSITATEA DE ARTE TIRGU-MUREȘ

La invitația Universitații de Arte Tirgu-Mures, in cadrul programului „visiting professor", marți 15 iunie 2010 la ora 17.00, in sala Teatrului Studio, str. Koteles Samuel, nr. 6 scriitorul și cercetatorul Dan Culcer va conferinția despre Cenzura ca ideologie.

La ora 19.00 scriitorul lanseaza volumul sau de poeme Utopia, intr-o ediție bilingva, romana și maghiara, realizata de Editura Ardealul. Talmacirea este opera poetului Cseke Gabor. Volumul va fi prezentat de criticul literar prof. univ. dr. Iulian Boldea. Vor mai cuvanta Cseke Gabor și autorul, care va acorda autografe.

Statornice și vechi legaturi exista intre invitatul nostru și Institut, unde acesta și-a inceput in 1963 activitatea profesionala, ca preparator la catedra de istoria teatrului. Ulterior a participat la fondarea in 1971 a revistei Vatra, unde a fost redactor pina la plecarea sa in Franța, in 1987. A continuat sa practice ziaristica și cercetarea in sociologia culturii. Cercetarea despre cenzura se bazeaza pe material de arhiva din Romania.