Cvartetul Belcea - recital la Ateneul Roman

Detalii

Categorie
Petreceri/Concerte
Modificat
acum 5 ani si 9 luni
Vizualizari
85

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cvartetul Belcea – decembrie, ultimul recital din cadrul rezidentei la Ateneul Roman

Invitat special: Cvartetul Arcadia

Miercuri, 16 decembrie 2009, de la ora 19.00, Cvartetul Belcea sustine un nou recital la Ateneul Roman. Invitat special: Cvartetul Arcadia. In program: Joseph Haydn – Cvartetul in Do Major op. 20 nr. 2; Dmitri Sostakovici – Cvartetul nr. 14 in Fa diez Major op. 142; George Enescu – Octetul in Do Major op. 7. Recitalul este ultimul eveniment din cadrul rezidentei prestigiosului ansamblu londonez la Ateneul Roman, rezidenta sustinuta de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu Filarmonica „George Enescu".

Cvartetul Belcea – Corina Belcea-Fisher – vioara, Laura Samuel – vioara, Krzysztof Chorzelski – viola, Antoine Lederlin – violoncel, infiintat in 1994, este una dintre cele mai de succes formatii camerale ale momentului. Cei patru muzicieni au urmat stagii de perfectionare cu membrii cvartetelor Chilingirian, Amadeus si Alban Berg. Premiile castigate la concursurile internationale de la Osaka si Bordeaux, precum si Premiul pentru muzica de camera decernat in 2001 si 2003 de Societatea Filarmonica Regala, au confirmat valoarea de exceptie a formatiei. Cvartetul Belcea a mai fost distins cu premiul Gramophone pentru debut, in 2001. iar cu ocazia lansarii Integralei cvartetelor de Bartók, aparuta in 2008 cu sprijinul Institutului Cultural Roman, a fost desemnat de Echo Klassik Awards drept Ansamblul cameral al anului. Cvartetul Belcea este in prezent ansamblu asociat la Guildhall School of Music and Drama si are un contract de exclusivitate pentru inregistrari cu casa de discuri EMI.

Din 2007, la initiativa Institutului Cultural Roman si cu sprijinul Filarmonicii „George Enescu", Cvartetul Belcea a fost cvartet in rezidenta la Ateneul Roman. Alaturi de seria de concerte, programul a cuprins si cursuri de maiestrie pentru tinere cvartete din Romania si Republica Moldova.

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Romana, tel. 021 315 68 75