Curs introductiv privind invatarea metodei VIT (Video Interaction Trading)

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
649

Voteaza & Distribuie

Descriere

Primul curs introductiv privind invatarea metodei VIT

 

  In cadrul proiectului Leonardo da Vinci, cu o durata de doi ani (2006-2008), in care Universitatea de Vest din Timisoara este partener, proiect coordonat de organizatia Jarabee din Olanda, o cunoscuta metoda de lucru, utila profesionistilor din domeniul medico-psiho-social, metoda VIT – Video Interaction Trading (sau VHT) - va fi promovata si in Romania. Proiectul Leonardo da Vinci reuneste parteneri din tari ale Uniunii Europene: Olanda, Ungaria, Anglia, Romania si Cehia, acestea fiind reprezentate prin Universitatea Dundee din Anglia, Universitatea de Vest din Timisoara, precum si prin organizatii profesionale de profil din cadrul celorlalte state participante.

In perioada 15 -17 iunie 2007, va avea loc in cadrul Universitatii de Vest din Timisoara primul curs introductiv cu metoda VIT, organizat de catre coordonatorul acestui proiect din partea Universitatii de Vest din Timisoara, conferentiar universitar doctor Ana Muntean. La acest curs vor participa 20 de asistenti sociali si psihologi, studenti din cadrul programelor postuniversitare de «Experti in bunastarea copilului in familie si societate» si de «Supervizori in servicii sociale si de sanatate mentala». Cursul privind invatarea metodei VIT va fi sustinut de doamna Emo Banyai de la Universitatea din Budapesta, Ungaria. Deschiderea cursului va fi onorata de prezenta reprezentantului consulatului olandez in Timisoara, domnul Marius Popa. La finalul acestui curs, fiecare participant va primi o diploma care atesta formarea de care a beneficiat si care ii permite sa se specializeze ca lucrator cu metoda VIT sau, ulterior, ca supervizor VIT.

Metoda VIT subliniaza sarcinile ce revin parintilor si in general adultilor cu responsabilitati in cresterea si ingrijirea copiilor, propunind-si sa-i antreneze in spiritul si principiile bunei comunicari; VIT evidentiaza modul in care aplicarea acestor principii poate genera momente de comunicare cu valente pozitive, atenuind aspectele disfunctionale in comunicare.

Invatarea acestei metode este o sansa pentru profesionistii nostri de a dezvolta competente europene de interventie, de a dobindi un limbaj comun cu specialistii din celalalte tari ale Europei, de a dezvolta o calitate a serviciilor medico-psiho-socioale din Romania, comparabila cu a celor din statele Europei.


Persoana de contact: conferentiar universitar doctor Ana Muntean,

tel. 0256/494985.