Cupa francofona a afacerilor Mot D'or 2008 - ora 14

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
794

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sunteti francofon si studiati in una din filierele economice ale faculatilor romanesti? Va tenteaza un sejur gratuit la Paris, importante premii in bani, C.D.-uri, carti si dictionare de specialitate ?
Doriti o diploma care va va deschide usile angajatorilor francofoni ?
Daca raspunsul dumneavoastra este « DA », atunci inscrieti-va la
Concursul organizat in cadrul lunii francofoniei:
MOT D'OR 2008 Si in acest an, Centrul Cultural Francez din Timisoara alaturi de celelalte centre similare din tara organizeaza o noua editie a concursului international al Cupei francofone a afacerilor : "Le Mot d'Or".
Putina istorie :
Concursul "Le Mot d'Or" este organizat sub patronajul urmatoarelor institutii :
Inaltul Consiliu al Francofoniei; Agentia Francofoniei; Oficiul Limbii Franceze; Delegatia Generala a Limbii Franceze.
De la crearea sa, el a reunit 500 000 de studenti din 42 de tari, onorand competentele a 60 000 de laureati.
"Le Mot d'Or" exista in Romania din 1994. Universitatea de Vest din Timisoara a fost prima universitate de provincie care s-a inscris in aceasta competitie alaturi de Academia de Studii Economice din Bucuresti, numarand in randurile studentilor sai economisti francofoni laureati, atat locali cat si nationali.
In ce consta acest concurs ?

Se propun candidatilor 5 probe independente (prima si a cincea proba se pregatesc dinainte si se redacteaza in ziua concursului):
  • Sa caute, in limba romana, cuvinte noi pentru concepte noi (In momentul inscrierii, candidatii vor afla conceptele noi pentru care trebuie sa gaseasca cuvinte noi in limba romana);
  • Sa gaseasca, in franceza si in romana, un cuvant sau o expresie din limbajul afacerilor care sa corespunda unei definitii date;
  • Sa inlocuiasca intr-un text 20 de cuvinte straine cu echivalenti romanesti;
  • Sa caute originea etimologica a doi termeni din vocabularul francezei afacerilor;
  • Sa-si dovedeasca aptitudinile de intreprinzator in franceza : candidatul trebuie sa prezinte, in limba franceza, un proiect realist de creare de intreprindere, inspirat din realitatea economica din Romania (20 de randuri).