Cui i-e frica de Virginia Woolf?

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 8 ani si 11 luni
Vizualizari
242

Voteaza & Distribuie

Descriere

Echipa Teatrului German de Stat Timisoara (TGST) pregateste o noua productie: „Cui i-e frica de Virginia Woolf?", de Edward Albee, sub directia de scena a lui Michael Bleiziffer, din Regensburg. Premiera va avea loc


duminica, 28 martie 2010, la ora 19, in sala TGST

Decorul si costumele au fost create de George Petre. Interpreteaza: Tatiana Sessler, Peter Papakostidis, Daniela Török si Radu Vulpe.„Cui i-e frica de Virginia Woolf?" este cea mai cunoscuta piesa a lui Edward Albee si se numara printre textele devenite deja clasice ale literaturii dramatice a secolului XX. Noaptea tarziu, dupa o petrecere, Martha si sotul ei George ajung acasa. Pentru finalul serii, Martha l-a invitat pe tanarul profesor Nick impreuna cu sotia sa. In acest context, Martha si George incep un joc crud si plin de ura, de natura sa scoata la iveala fatete nebanuite ale personalitatii fiecaruia dintre cei prezenti. Fie ca vor sau nu, cu totii sunt acum obligati sa se confrunte cu trairi reprimate si culpabile din propriul trecut.


Spectacolul Cui i-e frica de Virginia Woolf?


Regizorul Michael Bleiziffer a fost angajat la TGST ca actor si regizor intre 1978 si 1982. In anul 1980, spectacolul sau cu piesa „Doua surori", de Hans Kehrer, a fost distins cu Marele Premiu al Colocviului Teatrelor Minoritatilor Nationale de la Sfantu Gheorghe. A absolvit Sectia de Actorie la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale" din Bucuresti. Colaborarea sa la Timisoara inceteaza odata cu plecarea in Germania, unde a obtinut imediat un angajament la Teatrul din Ingolstadt. Din 1996 este prim-regizor la Teatrul Municipal din Regensburg.


Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Local Timisoara, al Institutului pentru Relatii Externe din Stuttgart si al Fundatiei pentru Cultura Svabilor Dunareni din Landul Baden-Württemberg.


Spectacolul se traduce in limba romana.