Cosmin Drula si Ovidiu Dobrin - Desprinderi din jurnal

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
1299

Voteaza & Distribuie

Descriere

COSMIN DRULA si OVIDIU DOBRIN


Expozitia de grafica " Desprinderi din jurnal"


Vernisaj Joi, 12.06.2008, ora 18.00


In deschidere va vorbi scriitorul Robert Serban





Fundatia Rubin si Papillon Café au deosebita placere de a va invita joi, 12 Iunie 2008, ora 18.00 la vernisajul expozitiei „Desprinderi din jurnal" a tinerilor artisti Cosmin Drula si Ovidiu Dobrin. In deschidere va lua cuvantul scriitorul Robert Serban.

Expozitia de grafica va sta pe simezele Papillon Cafe pana in data de 4 Iulie 2008.




Desprinderi din jurnal – proiect initiat de Cosmin Drula si Ovidiu Dobrin ambii studenti ai Facultatii de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, are la baza o idee mai veche si anume: DESPRINDERE. Aceasta idee a fost materializata anul trecut de catre Cosmin Drula in colaborare cu Muzeul de Arta din Drobeta Turnu-Severin, sub forma unei expozitii de grafica si pictura.


Daca in 2007 - DESPRINDERE - pornea de la ideea de detasare de grup , detasarea de oras, detasarea de o anumita comunitate dorind sa subliniez drumul pe care fiecare din generatia mea la ales, azi in 2008 prin - DESPRINDERI DIN JURNAL – dorim sa creeam un cadru de contemplare, in care sa rememoram anumite sentimente traite pe parcursul unor perioade din viata noastra.


Jurnalul te duce la contemplare, la vise, la trairi si sentimente. Eu l-as numi a doua inima a noastra. O inima care nu va inceta niciodata sa bata si care va fi vesnica, o inima in care incercam sa adunam bogatiile vietii. Intr-o lume din ce in ce mai haotica, o lume meschina preocupata de interese marunte, o lume aflata mereu in miscare intr-o viteza enorma de dezvoltare, simt nevoia de a lua un moment de respiro, de a spune " stop " si de a-mi pune ordine in ganduri. Acest proiect il privesc momentan ca pe un experiment, un exercitiu de cunoastere. Am incercat sa exprim in aceste lucrari exact sentimentele traite in trecut si chiar in momentul realizarii lor.


Spun ca este un experiment deoarece la prima vedere, poate pentru unii lucrarile vor parea niste banale bucati de hartie. Pentru noi acestea au o semnificatie majora, au o valoare emotionala reprezentand etape din viata noastra.


Lucrarile prezentate au legatura cu viata cotidiana fiind realizate in tehnica mixta (colaj, tus, penita bait si pastel). Lucrarile contin fragmente din viata de zi cu zi (cartele telefonice, fragmente din carti de vizita, reviste, harti, etichete, fragmente din lucrarile noastre. Acestea se incadreaza in grafica de sevalet, o grafica destul de colorata, prin asta dorind sa aratam faptul ca nu traim intr-o lume monotona si ca fara culoare lumea ar fi mai saraca.


Cred ca lucrarile comunica intre ele desi suntem doua persone, viziunile fiecaruia sunt diferite, emotiile, trairile sunt aceleasi, dar modul de exprimare difera. Astfel am incercat sa creeam un jurnal comun, deoarece pana acum amandoi am avut un drum comun. Am hotarat sa scoatem la lumina aceste fragmente de hartie pe care cu bucurie sau amaraciune, cu nerv sau delicatete, cu retinere sau libertate ne-am asezat gandurile.


Cosmin Drula – grafician, Timisoara, iunie 2008




DESPRINDERI DIN JURNAL – pot fi justificate ca un promoter al unor idei, ganduri intime simtite si traite in diferite momente ale zilei exprimate in foi taiate si sucite, texte diferite amestecate cu laviuri.


Caracterele intoarse si trimise dintr-o latura intr-alta a paginii, limiteaza ideea, imaginea, textul fizic, lasand imaginatia sa indeplineasca sa continuie ideea sa o distorsioneze, ca mai apoi sa revina la ideea primordiala care se lasa invadata de lumea ce o inconjoara, care se lasa amestecata cu zbuciumul alaturat fiecarei zile care se scurge fie cu soare sau ploaie, cu fericire, tristete sau amaraciune.


Fiecare secunda iti da altceva, fiecare bataie de inima te-ntareste, fiecare vibratie simtita e altceva, una ce trebuie trimisa mai departe, memorata scrisa pe o pagina aleasa, fie spusa in gura mare, fara rusine.



Trebuie ascultat si simtit mesajul fiecarei rugaminti si notat intr-un jurnal care mai apoi sa zboare liber, sa se lase desprins si purtat de vant in lume.



Ovidiu Dobrin, Timisoara, iunie 2008