Corul Madrigal - Turneu national jubiliar in luna aprilie

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
323

Voteaza & Distribuie

Descriere

Corul Madrigal – turneu national jubiliar in luna aprilie


Corul National de Camera Madrigal aniverseaza anul acesta 50 de ani de activitate, in cadrul unui turneu national cu tema pascala, ce va cuprinde urmatoarele orase:


21 aprilie – Bucuresti – Ateneul Roman

23 aprilie – Piatra Neamt - Casa de Cultura a Sindicatelor

24 aprilie – Bacau – Sala Ateneu

25 aprilie – Suceava - Casa de Cultura a Sindicatelor

27 aprilie – Focsani – Sala Teatrului Pastia

28 aprilie – Barlad - Sala Teatrului V. I. Popa

29 aprilie – Iasi – Sala Operei Nationale


Evenimentele vor insemna o celebrare prin muzica a valorilor care intruchipeaza de jumatate de veac esenta altruista si spiritul inovator ce a propulsat Madrigalul pe cele mai inalte culmi ale performantei corale.


Concertele desfasurate sub bagheta dirijorului Voicu Popescu vor cuprinde lucrari cu un profund continut spiritual din repertoriul bizantin, clasic si contemporan romanesc.


madrigalCorul National de Camera "Madrigal," simbol al maiestriei interpretative corale romanesti, a luat fiinta in 1963, iar timp de 47 de ani activitatea sa a fost sinonima cu numele dirijorului Marin Constantin, fondatorul corului. In decursul unei jumatati de veac, cu peste 4100 de concerte sustinute pe cele mai mari scene din tara si strainatate, Madrigal a adus aproape de sufletul publicului mai mult de 1000 de capodopere apartinand tuturor epocilor creatoare ale istoriei muzicii romanesti si universale.


Biletele pentru concertele din tara se gasesc la casele de bilete ale salilor de spectacol din fiecare oras.