Conferinta Pierre Rabhi

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
184

Voteaza & Distribuie

Descriere

Conferinta Pierre Rabhi


In urma primului festival de film despre natura la Timisoara, CREE si partenerii sai au onoarea sa gazduiasca la Timisoara o personalitate de reputatie mondiala. Reflectiile si actiunile sale din domeniul protectiei mediului, ecologiei si agriculturii ne-au bulversat prejudecatile.
Pierre-Rabhi


Agricultor, scriitor, filosof si ganditor francez de origine algeriana, Pierre Rabhi este unul dintre pionierii agro-ecologiei. Fondator al Miscarii COLIBRIS (miscare pentru pamant si umanism www.colibris-lemouvement.org), initiator al proiectului Amanins , este autorul multor lucrari, printre care: „Parole de Terre", „Du Sahara aux Cévennes", „Conscience et Environnement" sau „Graines de Possibles", unde il are co-autor pe Nicolas Hulot.


Pierre Rabhi apara un mod de viata respectand omul si natura si sustine dezvoltarea practicilor agricole accesibile tuturor, mai ales celor nevoiasi, fara impact asupra patrimoniului natural.


Din 1981, Pierre Rabhi transmite cunostintele sale in tarile aride din Africa, in Franta si in Europa, cautand sa le redea populatiilor locale autonomia alimentara.


In prezent este un recunoscut expert international in securitatea alimentara si a participat la elaborarea Conventiei Natiunilor Unite pentru lupta impotriva desertificarii.Pierre Rabhi - conferinta „Pamant si umanism", joi, 16 iunie 2011 la ora 18 la IFT.Accesul la conferinta este gratuit!