Conferinta Nationala a Pacientilor

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
135

Voteaza & Distribuie

Descriere

CONFERINTA NATIONALA A PACIENTILOR
Cel mai important eveniment al anului, dedicat informarii si imbunatatirii conditiei pacientilor din Romania

Au mai ramas doar trei saptamani pana la deschiderea Conferintei Nationale a Pacientilor, editia 2010, cel mai important eveniment al anului, dedicat informarii si imbunatatirii conditiei pacientilor din Romania.

Chiar de la lansarea ideii organizarii acestei conferinte dedicate tuturor pacientilor din Romania, evenimentul s-a bucurat de un real succes si a beneficiat de sprijinul si aprecierea celor invitati sa i se alature. Astfel, Conferinta Nationala a Pacientilor se bucura de prezenta a peste 35 de asociatii de pacienti inscrise pana la acest moment la eveniment, precum si de participarea a peste 100 de speakeri", a declarat Simona Wist, PR Manager al companiei Sanatatea Media Group.

Desfasurata sub sloganul „Comunicare pentru sanatate. Sanatate pentru pacienti", conferinta va fi structurata pe parcursul a trei zile de dezbateri tematice. Pe data de 11 martie 2010 se vor organiza sesiuni de comunicare pe teme de politici de sanatate, iar in celelalte doua zile ale conferintei se vor dezbate subiecte pe afectiuni specifice. Temele de dezbatere vor fi sustinute de reprezentantii autoritatilor statului din domeniul sanatatii, reprezentantii asociatiilor de pacienti din intreaga tara, precum si de unii dintre cei mai renumiti medici si farmacisti din Romania.

Pe data de 11 martie 2010, in cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor, va avea loc prima Conferinta a Asociatiei Nationale de Somnologie, prima asociatie din Romania dedicata pacientilor care sufera de tulburari ale somnului, o initiativa a companiei Sanatatea Media Group. Evenimentul se va bucura de sprijinul si participarea, in calitate de speaker, a domnului Prof. univ. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie si fondatorul somnologiei in Romania. In cadrul acestei conferinte se vor pune bazele Asociatiei Nationale de Somnologie, care se va constitui legal dupa finalizarea Conferintei Nationale a Pacientilor, editia 2010. Pana atunci, persoanele interesate sa se inscrie ca membri in cadrul asociatiei, sunt rugate sa acceseze www.infopacienti.ro si sa completeze formularul de inscriere din cadrul sectiunii „Asociatia Nationala de Somnologie" sau sa trimita un e-mail pe adresa somnologie@infopacienti.ro.

Totodata, pe data de 13 martie 2010 va avea loc prima Conferinta de Oncologie Pediatrica din Romania. Organizat in parteneriat cu Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa), asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave, evenimentul doreste sa traga un semnal de alarma si cu privire la copiii bolnavi de cancer din Romania. „Pentru a veni in sprijinul micuților diagnosticați cu cancer, precum și al familiilor acestora, Conferința de Oncologie Pediatrica din cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor isi propune sa faciliteze accesul la informații complete și competente cu privire la prevenirea, implicațiile și tratamentul bolilor canceroase la copii", a adaugat Simona Wist, PR Manager al companiei Sanatatea Media Group.

Conferinta Nationala a Pacientilor este un eveniment conceput in maniera interactiva, astfel incat participantii vor avea posibilitatea de a adresa intrebari oficialitaților, medicilor și specialiștilor invitați in calitate de speakeri și vor putea afla, astfel, cele mai bune raspunsuri la problemele cu care se confrunta in calitate de pacienți.

In cadrul Conferinței Nationale a Pacientilor, pe langa sesiunile de comunicare, se va organiza si o expoziție, intitulata „Info Pacienți", in cadrul careia vor fi expuse standuri de prezentare ale asociațiilor de pacienți, dar și ale companiilor farmaceutice sau ale celor care ofera produse și servicii destinate pacienților. Evenimentul se va incheia pe data de 13 martie 2010Ziua Europeana a Pacientilor.

Conferinta Nationala a Pacientilor este un eveniment cu acoperire nationala, care va reuni, pentru prima data in Romania, toti actorii din domeniul sanatatii: reprezentanti ai autoritatilor statului (din cadrul Ministerului Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate – C.N.A.S., Casei Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti – C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, membrii Comisiilor de Sanatate din Camera Deputatilor si Senatul Romaniei, precum si reprezentanti din cadrul Colegiului Medicilor din Bucuresti si Colegiului Farmacistilor din Romania), reprezentanti ai Universitatilor de Medicina si Farmacie din tara noastra, medici, manageri de spitale, reprezentanti ai farmacistilor si ai companiilor farmaceutice, pacienti, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti si ai societatii civile, in cadrul unei conferinte interactive.

Conferinta Nationala a Pacientilor, un eveniment organizat de Sanatatea Media Group, lider in servicii de comunicare si relatii publice in domeniul sanatatii, va avea loc la Bucuresti, in perioada 11-13 martie 2010. Inscrierile se pot face online, prin intermediul formularului de inscriere disponibil pe site-ul evenimentului: www.infopacienti.ro, sectiunea „Inscrie-te".

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. Avand in vedere amploarea evenimentului si numarul extrem de mare de solicitari de participare venite din partea publicului, pentru a-si asigura un loc in cadrul evenimentului, recomandam persoanelor interesate sa se inscrie din timp.