Conferinta de presa - Cancerul la copii

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
315

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atentie la cancerul la copii!

Peste 200.000 de copii din intreaga lume sunt diagnosticati cu cancer. 250 de tineri mor zilnic din cauza cancerului in intreaga lume. In Romania, rata medie de vindecare a acestor copii bolnavi este de circa 30 – 60%, in functie de specificul bolii si de momentul depistarii. Identificat la timp si tratat corect, cancerul la copii raspunde mult mai bine la tratament decat la adulti.

Sectia de Oncologie Pediatrica a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Maria Sklodowska Curie", Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" si Clinica de Pediatrie a Institutului Clinic "Fundeni", in parteneriat cu Sanatatea Media Group organizeaza in data de 16 februarie 2010, ora 12.00, o conferinta de presa extraordinara legata de particularitațile bolii canceroase la copii.

Conferinta se va desfasura in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Maria Sklodowska Curie" si va reuni reprezentanti din trei sectii de oncopediatrie din Bucuresti, ce trateaza circa 70% din numarul copiilor si tinerilor bolnavi de cancer din tara.

Vor participa, in calitate de speakeri:

  • Prof. Univ. Dr. Constantin Virgiliu Arion, Seful Clinicii de Pediatrie, Institutul Clinic "Fundeni";
  • Conf. Univ. Dr. Monica Desiree Dragomir, Seful Sectiei de Oncopediatrie, Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu";
  • Dr. Cristian Scurtu, Seful Sectiei de Oncologie Pediatrica, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Maria Sklodowska Curie";
  • Olga Cridland, Presedintele Asociatiei P.A.V.E.L.

La conferinta vor fi prezenti si reprezentanti ai Asociatiei P.A.V.E.L, parinti ai copiilor bolnavi de cancer precum si supravietuitori de cancer.

Pentru a face impreuna o schimbare in scopul ameliorarii vieții copiilor bolnavi de cancer, va invitam marti, 16 februarie 2010, ora 12.00 la conferinta de presa ce va avea loc in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Maria Sklodowska Curie". Copiii bolnavi de cancer au nevoie de intervenția activa a tuturor celor care ii pot sprijini in lupta cu aceasta cumplita boala.