Concursul de creatie Left is right

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
420

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fundatia "Pentru Voi" va organiza cu prilejul Zilei Internationale pentru Constientizarea Autismului – 2 aprilie, concursul de creatie "Left is right", avand ca tema "Un tanar cu autism, coleg cu mine?"

Concursul se adreseaza tinerilor din Timisoara cu varsta de peste 14 ani si are ca scop cresterea gradului de constientizare al acestora cu privire la problematica persoanelor cu autism.

Juriul este format din personalitati de marca: Elena Serban, director Fundatia Vodafone Romania, Lia Lucia Epure, director Ziua de Vest si Focus Vest, Robert Serban, scriitor, Diana Andone, profesor multimedia UPT, Cristian Tzecu, fotograf.

Autismul este aproape necunoscut in Romania si incluziunea tinerilor cu autism este inca un deziderat. Concursul lanseaza aceasta provocare tinerilor: ne dorim ca ei sa reprezinte sub forma de imagini, picturi, desene sau prin eseuri viziunea lor cu privire la ideea de a avea un coleg cu autism. Cum s-ar purta cu el? Cum l-ar percepe? Ce ar simti fata de el? Ca in final sa vedem daca putem spune „Left is right".

Sectiunile concursului sunt: desen, pictura, fotografie si eseu. Concursul se desfasoara in perioada 16 februarie – 24 martie. In perioada 25 martie - 5 aprilie se va organiza o expozitie cu lucrarile inscrise in concurs.

Va asteptam cu mic cu mare, joi, 2 aprilie, de la ora 19.00, in spatiul Sarra Blu de la Iulius Mall demisol, pentru a afla castigatorii concursului, organizat cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului. Marele premiu, constand intr-un laptop Log’n’go Vodafone, va fi inmanat de primarul municipiului Timisoara, domnul Gheorghe Ciuhandu. Fiecare categorie va fi premiata cu premii surpriza.

Concursul deschide un bogat sir de evenimente pe care Fundatia "Pentru Voi" le va organiza anul acesta in cadrul campaniei nationale "Autismul nu dispare la 18 ani!" si pe care le puteti urmari pe website-ul nostru www.pentruvoi.ro

Regulamentul concursului poate fi accesat pe pagina de internet a Fundatiei www.pentruvoi.ro Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la tel: 0256 22 80 62 sau e-mail pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact este Alina Sima.


Autismul este o dizabilitate de dezvoltare complexa care afecteaza abilitatea persoanei de a comunica si de a interactiona cu ceilalti. Autismul:

* Se diagnosticheaza pe baza comportamentului

* Nu se cunoaste cauza aparitiei acestuia si dureaza intreaga viata

* Prevalenta autismului la copii este de 1 la 150 in Statele Unite ale Americii (conform Autism Society of America) si 1 la 100 in Marea Britanie (conform The National Autistic Society)