Concursul National de Pian Musica Mundi

Detalii

Telefon
0768300396
Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 3 ani si 8 luni
Vizualizari
324

Voteaza & Distribuie

Descriere

Inscrieri prelungite la Concursul de pian cu cele mai mari premii din tara!
Datorita numarului foarte mare de solicitari, inscrierile la Concursul National de Pian Musica Mundi se prelungesc pana pe 20 martie 2017!

Concursul National de Pian „Musica Mundi” va avea loc in perioada 31 Martie – 2 Aprilie 2017, la Centrul National de Arta Tinerimea Romana din Bucuresti. Musica Mundi este cel mai mare concurs dedicat pianistilor profesionisti si amatori, un eveniment de anvergura in lumea muzicala, atat prin calitatea si consistenta premiilor, a interpretilor, ca si a numarului de participanti. La acest eveniment asteptam peste 200 de concurenti, circa 500 de persoane in public pe durata intregului concert, peste 20 de parteneri media, precum si parteneri business care sustin domeniul muzical si dezvoltarea artei in Romania.

Competitia este organizata Scoala de Muzica Boem Club in parteneriat cu Boem Club Pianos, cel mai maremagazin de piane si pianine acustice din Romania, iar in cadrul evenimentului se vor acorda ca premiu 2 pianine acustice in valoare totala de 8.000 Euro. Astfel, premiul cel mare pentru categoria amatori va fi o pianina acustica in valoare de 3.000 Euro, iar la categoria profesionisti, castigatorul marelui premiu va primi o pianina acustica marca Perzina, in valoare de 5.000 Euro.

Pe langa acestea, participantii vor putea castiga premii surpriza, diplome si medalii. Juriul concursului va fi format din personalitati din domeniul pianului, muzicieni, experti in domeniu si profesori de pian.

Cea de-a IV-a editie a Concursului National de Pian Musica Mundi se va desfasura la nivel national si va fi impartita in doua sectiuni mari: concursul de amatori, la care se pot inscrie copii si tineri cu varste intre 4 si 18 ani, care studiaza pianul in particular, si concursul de profesionisti, la care sunt asteptati sa se inscrie copii si tineri cu varste intre 7 si 18 ani, care studiaza pianul in scoli si in licee de muzica de stat.

Concursul National de Pian Musica Mundi isi propune sa sprijine dezvoltarea muzicala in Romania si arta pianistica, incurajand cat mai multi copii si tineri in aprofundarea muzicii si in initierea, dezvoltarea sau aprofundarea tainei pianului; fiind un instrument armonic complex, studiul pianului presupune din partea tinerilor interpreti studiu individual intens, consecventa, rabdare si vointa, dezvoltandu-le in acelasi timp abilitatile cognitive, senzitiv-motrice si creative artistice. Ne propunem sa recompensam talentele pianistice din Romania, la acest concurs participand cei mai talentati copii din scolile si liceele de muzica din tara care studiaza pianul de placere sau de performanta.

Tot in cadrul concursului se va organiza in paralel un curs de formare profesionala adresat profesorilor de pian din invatamantul primar, gimnazial si liceal. Cursulare ca tema „Rezonanta intre instrument si suflet” si are scopul de a le oferi participantilor posibilitatea de a dobandi informatii despre problematica inteligentelor multiple, psihologia creativitatii, emotiile si managementul eficient al emotiilor, precum si despre aspectele socio-emotionale implicate in invatare si performanta.