Concurs de Dramaturgie Romaneasca

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 5 ani si 7 luni
Vizualizari
199

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ce mai scrie romanul?

E intrebarea pe care si-o pune juriul celei de-a IV-a editii a Concursului de Dramaturgie Romaneasca. Acest concurs a devenit deja parte integranta a Festivalului Dramaturgiei Romanesti, care in 3-11 octombrie 2009 va ajunge la a XV-a editie.

De aceea, Teatrul National Timisoara, in calitate de organizator, lanseaza acest semnal pentru toti dramaturgii de limba romana, debutanti sau consacrati, care traiesc in Romania sau diaspora.

Concursul are ca obiectiv central selectia si promovarea unor piese de teatru inedite (care nu au mai fost montate sub nici o forma artistica). Nu exista restrictii tematice.

Piesele vor fi trimise intr-un plic cu specificarea „pentru Concursul National de Dramaturgie Romaneasca", pe adresa:

Teatrul National Timisoara
Str. Marasesti nr. 2
300086 Timisoara
Romania

In interiorul acestui plic va fi introdus un altul, mai mic, pe care va fi scris titlul piesei. Acest al doilea plic – sigilat – care va contine coordonatele autorilor, va fi deschis de juriu doar dupa desemnarea textelor castigatoare.

In vederea selectionarii, piesele vor fi tehnoredactate in format electronic, cu diacritice. Piesele intrate in concurs nu vor fi returnate autorilor. Piesele care nu vor avea coordonatele autorilor specificate in plic sigilat nu vor intra in concurs.
Celui mai bun text i se va acorda Premiul „Eugene Ionesco", care va fi anuntat si decernat in cadrul Festivalului Dramaturgiei Romanesti 2009.

Juriul concursului va fi alcatuit din:

Dan Marius Zarafescu – presedinte, director general, Directia Generala Creație Contemporana, Diversitate Culturala in Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National
Cristina Modreanu – critic de teatru
Anca Rotescu – critic de teatru
Doru Mares – critic de teatru
Ion Cocora – critic de teatru
Mariana Voicu – consilier artistic TNT
Stefan Iordanescu – consilier artistic TNT

Textele sunt asteptate la secretariatul Teatrului National Timisoara pana cel tarziu in data de 10 iunie 2009, data postei.


tntm.literar@gmail.com
www.tntimisoara.com

tel. 0256/201288