Concertul absolventilor Facultatii de Muzica din Timisoara - ora 19

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
412

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vineri, 6 iunie 2008, Sala „Capitol", ora 19


CONCERTUL ABSOLVENTILOR FACULTATII DE MUZICA DIN TIMISOARA

Dirijor:

GHEORGHE COSTIN

In Festivalul „Timisoara Muzicala", Filarmonica „Banatul" ne-a prilejuit auditia unor concerte ale formatiilor simfonice ale celor doua scoli reprezentative ale invatamantului muzical timisorean: orchestra Facultatii de Muzica, din cadrul Universitatii de Vest si orchestra Colegiului National de Arta „Ion Vidu". Aceste prestigioase institutii au in fiecare an absolventi deosebiti, care sunt expresia vie a talentului si muncii individuale depuse de fiecare, dar care sunt si rodul efortului pedagogic al unor cadre didactice cu care scoala timisoreana se poate mandri.

Aceste tinere talente trebuie incurajate si promovate, valoarea fiecarui artist nefiind data de potentialitatile sale, ci de actul scenic, intalnirea cu publicul. De aceea, cu toate dificultatile produse de saturatia muzicala de dupa festival, cu toate problemele de final de stagiune, Filarmonica „Banatul", crezand in continuare in rolul sau educativ si de promovare, ofera in fiecare an o tribuna excelenta pentru afirmarea acestor tineri interpreti.

Vineri, 6 iunie, orchestra filarmonicii, sub conducerea maestrului Gheorghe Costin, va acompania prestatiile solistice ale absolventilor Facultatii de muzica. Percutionistul Adrian Cosma, clasa lector univ. Doru Roman, va deschide programul interpretand partea I din Concertino pentru percutie si orchestra de J. Balissat. Urmeaza partea a II-a si a III-a din concertul pentru flaut si orchestra in re minor de A. Haciaturian, in interpretarea flautistului Cristian Bilec, clasa preparator univ. Horatiu Roman. Prima jumatate a serii muzicale se incheie cu partea a II-a si a III-a din Concertul pentru vioara si orchestra in re major, op.77 de J. Brahms, care vor fi interpretate de violonista Catalina Costin, clasa lector univ. Gabriel Popa. Pianistul Cristian Dumitriu, clasa profesor univ. dr. Felicia Stancovici, va interpreta partea I din Concertul pentru pian si orchestra, nr.2, in sol minor, op.22 de C. Saint-Saëns. Tot o reprezentanta a clasei de pian a profesoarei univ. dr Felicia Stancovici, pianista Cristina Potcovaru, va interpreta partea I din Concertul pentru pian si orchestra in sol major de M. Ravel. Programul se va incheia cu o absolventa la clasa master a conferentiar univ. dr. Manuela Iana-Mihailescu, pianista Elisabeta Codreanu, care va interpreta partea a II-a si a III-a din Concertul pentru pian si orchestra, nr. 24, in do minor, K.V. 491 de W. A. Mozart.