Concert de orga la Calnic

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
198

Voteaza & Distribuie

Descriere

Orga vieneza construita de Karl Hesse in 1867 pentru Biserica Evanghelica din Calnic a fost restaurata in cadrul unui program realizat in colaborare cu Universitatea de Vest din Timisoara, Institutul de Arheologie si Istoria Artei din Cluj-Napoca, cu sprijinul Asociatiei Ars Transsilvaniae Romania si al firmei Pansip din Odorheiu Secuiesc, in cadrul grantului finantat de CNCSIS, director prof. univ. dr. Felician Rosca.

Cu ocazia festivitatii de inaugurare, duminica 27 iulie 2008, de la ora 17.00 va avea loc, la Biserica Evanghelica din cetatea medievala Calnic (judetul Alba), CONCERTUL EXTRAORDINAR DE ORGA cu participarea unor renumiti solisti: Erich Türk, Stefan Enyedi, Tünde Molnar, Imre István Strauss, Adrian Marcovici, Minodora Luca, Lacrimioara Cristescu, Silviana Cirdu, Felician Rosca, Ursula Philippi. Va fi lansat volumul Orga de la Calnic, autori Felician Rosca, Stefan Enyedi, Ciprian Firea, Editura Brumar, Timisoara, 2007.

La festivitate si la concert va lua parte Excelenta Sa dr. Christoph Klein, Episcopul Bisericii Evanghelice C.A. din Romania. Vor participa de asemenea numeroase personalitati ale vietii culturale si stiintifice.