Concert de Craciun: Lumina de la Bethleem la Timisoara

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
203

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fundatia Academica Culturala Timisoara (FACT) aduce si in acest an (al 6- lea consecutiv) Timisoarei Lumina Pacii de la Bethleem, numita FRIEDESLICHT (datorita traditiei de peste 20 de ani , perioada in care ORF Austria si orasul Linz, aduc de la Biserica Nasterii Domnului din Beethleem - o candela cu lumina sfanta).


Aceasta lumina este sursa care se multiplica in milioane de lumanari, si se didstribuie in toata Europa. Aceasta lumina , ajunge la Papa de la Roma, la Parlamentul UE, la presedinti de state si este un simbol al pacii sfinte , acum in preajma sarbatorilor Craciunului.


Lumina de la Bethleem la TimisoaraLumina de la Bethleem la Timisoara


In acest an, Fundatia Academica Culturala Timisoara (FACT), a trimis in data de 15 Decembrie 2010, o delegatie de 4 persoane si 2 reporteri TV, la Linz pentru a aduce aceasta lumina. Partenerul FACT din acest an , este Internation Police Association Timis.


Delegatia a fost condusa de comisar sef Gh. Moldovan , Presedinte IPA Timis. Lumina a fost luata de la Linz si va predata Timisoarei de catre fetita Iulia Moldovan, in cadrul ceremoniei din 20 decembrie, din sala Capitol.


Tot in cadrul acestei ceremonii, vor fi premiati 60 de copii, cu rezultate bune la invatatura si purtare dar cu o situatie materiala grea . Premmile si diplomele vor fi oferite copiilor, pe scena de catre comandantii Politiei Timis, Jandarmeriei Timis, Inspectorat General Situatii de Urgenta, IPA Timis , Mitropolia Banatului , dar si de catre persoane civile , sponsori ai acestei actiuni.


De asemenea, un program interesant de arii, lucrari de pian dar si de colinzi romanesti si straine, va fi sustinut de corul Filarmonicii Banatul Timisoara, dirijat de Lucian Ionita, si cu participarea extraordinara a unui mare tenor italian (oaspete IPA Timis) dl. Giuseppe Morino alaturi de soprana timisoreanca Diana Pap. Tanarul Traian Moldovan (pian ) si alte surprize vor incheia programul serii. Accesul publicului va fi gratuit si peste 500 de candele vor fi oferite gratuit participantilor, spre a duce in casele lor si a da si prietenilor si vecinilor lumina pacii de la Bethleem.