Ciuc Summer Fest by B'estfest

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
425

Voteaza & Distribuie

Descriere













B’ESTFEST lanseaza anul acesta Ciuc Summer Fest!







Fanii B’ESTFEST vor avea vara aceasta un motiv de bucurie odata cu lansarea Ciuc Summer Fest 2010 by B’ESTFEST - o serie de show-uri live explozive care le vor oferi sansa de a retrai spiritul festivalului in perioada 16-18 iulie, in complexul Zone Arena din Bucuresti.



Vara aceasta publicul roman va avea ocazia sa retraiasca experienta de festival sub forma unei serii de concerte electrizante in cadrul Ciuc Summer Fest 2010. Conceptul de Summer Fest s-a nascut in vara lui 2008, sub acest nume desfasurandu-se show-urile unor nume precum Kylie, Metallica, Lenny Kravitz si Iron Maiden. Vara aceasta, Ciuc Premium - unul dintre principalii parteneri ai B’ESTFEST, va deveni promotorul Summer Fest by B’ESTFEST, care va include, pe langa show-ul Faithless din 16 iulie, inca doua zile de concerte cu artisti internationali de top, pe 17 si 18 iulie, care vor culmina cu un show special oferit de unul dintre cei mai renumiti chitaristi ai muzicii internationale, Gary Moore.


Gary Moore


"Ciuc Premium a sustinut festivalul B'ESTFEST, obisnuind consumatorii sa isi gaseasca berea preferata in mijlocul unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzica din Romania. Continuand traditia de a sustine muzica live, de calitate, anul acesta Ciuc Premium va lansa Ciuc Summer Fest. Aceasta este promisiunea pe care Ciuc Premium o face consumatorilor sai, de a le face surprize placute, la fel ca in fiecare an, aducandu-le aproape formatiile preferate", declara Gabriela Gǎlǎtanu, Group Brand Manager Ciuc Premium.






Ne bucura faptul ca fanii B’ESTFEST nu vor fi privati de experienta muzicii live, vara aceasta urmand sa reactivam, cu sprijinul partenerului nostru CIUC Premium, conceptul de Summer Fest" a adaugat Laura Coroianu, CEO Emagic.





















Gary Moore, pe numele sau adevarat Robert William Moore, si-a inceput cariera muzicala in anii ’60 si a evoluat de-a lungul timpului alaturi de artisti precum Thin Lizzy, B.B. King, Colosseum II, Greg Lake sau trupa de blues-rock Skid Row, portofoliul sau fiind completat si de o fulminanta cariera solo. Moore a inceput sa cante de la o varsta frageda, la 8 ani avand deja prima sa chitara acustica. Asemenea altor artisti din acea perioada, artistul a fost influentat din punct de vedere muzical de nume celebre precum Elvis Presley sau The Beatles, iar mai tarziu, dupa ce i-a ascultat live in orasul sau natal pe Jimi Hendrix si trupa Bluesbreakers a lui John Mayall, stilul sau muzical s-a indreptat catre o directie de blues-rock ce avea sa ii domine intreaga cariera.



A debutat in 1973, odata cu lansarea albumului "Grinding Stone", iar cativa ani mai tarziu, in 1978, a revenit in atentia criticilor de specialitate odata cu materialul "Parisienne Walkways", realizat in colaborare cu Phil Lynott, care i-a propulsat pe primele pozitii din UK Singles Chart. La scurt timp a urmat albumul "Thin Lizzy", hitul "Black Rose: A Rock Legend", ajungand pe locul 2 in topurile din UK. In 1987, Gary Moore a colaborat cu numerosi artisti internationali pentru reinregistrarea celebrei piese Beatles "Let It Be" in cadrul unui proiect caritabil dedicat strangerii de fonduri pentru supravietuitorii dezastrului aeronautic MS Herald of Free Enterprise.


Desi recunoscut initial ca un chitarist de blues-rock, versatilitatea interpretarilor lui Gary Moore sunt evidentiate si prin numeroasele colaborari cu artisti precum George Harrison, Colosseum II, Albert Collins, Jim Capaldi, The Beach Boys, Gary Husband, Ozzy Osbourne sau Andrew Lloyd Webber. De altfel, unul dintre cele mai influente nume ce i-au marcat stilul muzical a fost Peter Green, membru al trupei Fleetwood Mac, caruia Moore i-a dedicat albumul sau tribute din 1995, "Blues for Greeny", un material ce continea in intregime compozitii muzicale ale lui Green. Moore este la randul sau recunoscut ca un artist ce a influentat numerosi chitaristi, printre care Randy Rhoads, John Sykes sau Kirk Hammett (Metallica), fiind renumit pentru stilul sau imprevizibil, un melanj de rock, jazz, blues si country, de la riff-uri traditionale de electric blues pana la hard rock sau heavy metal. Piese precum „Parisienne Walkways", "Out in the Fields", "Empty Rooms", "Over the Hills and Far Away", "Wild Frontier", "Friday on My Mind", "After the War", "Still Got the Blues (For You)", "Cold Day in Hell" sau "Story of the Blues" au facut istorie in interpretarea lui Gary Moore, artistul fiind considerat si astazi unul dintre cei mai talentati chitaristi si interpreti ai tuturor timpurilor.


Alaturi de Faithless si Gary Moore, cel de-al treilea nume confirmat in cadrul Ciuc Summer Fest 2010 este Pink Martini, una dintre cele mai cunoscute trupe de jazz-lounge si fusion din intreaga lume, "micuta orchestra" urmand a sustine un concert pe scena festivalului in seara de 17 iulie.


Pink Martini


Nascuta in Portland, Oregon, in anul 1994, la initiativa lui Thomas Lauderdale, Pink Martini abordeaza in fiecare compozitie un melanj eclectic de ritmuri de latino, lounge, clasic sau jazz, muzica sa - catalogata nu de putine ori de critici drept "muzica vintage" – fiind descrisa chiar de Lauderdale ca "muzica lumii fara a fi world music, o combinatie de simfonie urbana cu ritmuri de carnaval cubanez/brazilian si Breakfast at Tiffany’s/Natiunile Unite".


Formata initial pentru a canta la deschiderea evenimentelor politice din orasul natal Portland, orchestra Pink Martini si-a facut debutul pe continentul european cativa ani mai tarziu, in cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Primul album al trupei, "Sympathique", a fost lansat in 1997 in cadrul propriei case de discuri si s-a vandut in toata lumea in peste 1,3 milioane de exemplare. Au urmat alte trei materiale de studio, "Hang on Little Tomato" (2004), "Hey Eugene!" (2007), si cel mai recent album, "Splendor in the Grass", precum si un DVD, "Discover the World: Live in Concert", lansat in 2009, material ce contine filmarea integrala a trei concerte sustinute de Pink Martini la Arlene Scnitzer Concert Hall, impreuna cu Orchestra Simfonica din Oregon. Numeroase piese semnate Pink Martini au fost incluse si pe coloanele sonore ale mai multor creatii cinematografice, printre care "In the Cut", "Nurse Betty", "Josie and the Pussycats", "Tortilla Soup", "Shanghai Kiss" sau "Mr. and Mrs. Smith".


China si Thomas


Alaturi de numeroase spectacole sustinute pe cele mai mari scene ale lumii in compania unor celebre orchestre precum Filarmonica din Los Angeles, Orchestra din Boston sau Orchestra Simfonica Nationala a Statelor Unite, Pink Martini a colaborat de-a lungul timpului si cu numerosi muzicieni renumiti precum Jimmy Scott, Carol Channing, Henri Salvador, Jane Powell, Chavela Vargas, Georges Moustaki, Michael Feinstein, DJ Dimitri from Paris, clarinetistul si dirijorul Norman Leyden, Hiroshi Wada sau DJ Johnny Dynell. Multivalenta culturala a componentei "micutei orchestre" si diversitatea stilurilor muzicale abordate au transformat Pink Martini intr-una "dintre fortele originale ale muzicii contemporane, imbinand mai bine ca orice alta trupa de acest gen din ultimul timp cultura pentru muzica si dans cu nostalgia interpretarilor" (Washington Times).


Thomas Lauderdale


Hit-urile Pink Martini"Amado Mio", "Que Sera Sera", "La Soledad", "Donde Estas, Yolanda", "Una Notte a Napoli", "Tempo Perdido" sau "Simpatique (Je ne veux pas travailler)" - au cucerit deja publicul roman in cadrul celor doua concerte sold-out sustinute de trupa in anii trecuti in Bucuresti, Thomas si China Forbes – vocea Pink Martini - declarandu-se la randul lor surprinsi si incantati de caldura si energia spectatorilor romani. Fanii trupei vor avea ocazia sa-si revada favoritii pe 17 iulie, in cea de-a doua zi de Ciuc Summer Fest.

















Suie Paparude electrizeaza scena Ciuc Summer Fest!


Suie Paparude, cea mai cunoscuta trupa de muzica electronica din Romania, va concerta vara aceasta in cadrul Ciuc Summer Fest in aceeasi zi cu „arhitectii muzicii electronice" - Faithless!


Formata in prezent din Mihai Campineanu (Michi) - compozitor, Alex Marius Andrei (Bean) - voce si Mihai Dobre (Hauteculture) - voce, Suie Paparude a parcurs un drum scurt pana sa cunoasca succesul de care se bucura si in ziua de azi. In toamna anului 1993, 5 muzicieni s-au reunit in Club A, formand o trupa de alternativ-new-wave care un an mai tarziu avea sa ramana doar cu doi membri, Mihai Dobre si Mihai Campineanu, cei doi lansand lansand pe piata autohtona un nou concept muzical: drum&bass. In cei peste 15 ani de activitate, trupa si-a schimbat de mai multe ori componenta, printre membrii Suie Paparude numarandu-se de-a lungul timpului DJ Vasile, Niky4 si Junkyard, acesta din urma fiind inlocuit in ianuarie 2009 de Alexe Marius Andrei (Bean). Cu sapte albume de studio la activ, Suie Paparude s-a mentinut constant in clasamentele de specialitate cu piese considerate adevarate imnuri ale muzicii electronice autohtone precum "Musca", "Ajutor", inclusa pe coloana sonora a filmului hollywoodian "Inhabited", "Cu zambetul pe buze", "Scandal", sau "Pentru inimi", hit desemnat "Cea mai buna piesa de club" la premiile Nights Awards din 2004.


Suie Paparude


Suie Paparude nu se va afla pentru prima data pe o scena alaturi de nume mari din muzica internationala, prima experienta de acest gen fiind in anul 2006, cand trupa a fost una dintre putinele nume romanesti selectate sa cante in deschiderea concertului Depeche Mode de la Bucuresti. In anul 2007, in cadrul primei editii B’ESTFEST, Suie Paparude a sustinut un show memorabil in deschiderea unor artisti precum Faithless, Hooverphonic sau Moorcheba, urmand apoi numeroase alte concerte sustinute in cadrul unor festivaluri precum BECK’SPERIENCE, in anul 2008, sau Tuborg Green Fest, in vara lui 2009.