Centrul Cultural Francez la festivalul Bega Bulevard

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
151

Voteaza & Distribuie

DescriereCentrul Cultural Francez din Timisoara


are placerea sa va invite


in perioada 18 – 20 iunie la


BEGA BULEVARD


Primaria Municipiului Timisoara va organiza si anul acesta, in perioada 18 - 20 iunie, festivalul "Bega Bulevard". A treia editie a sarbatorii Canalului Bega se va desfasura intre Podul Tineretii si Podul Traian. Canalul Bega, detine un potential turistic, semnificativ parcurgand intregul oras. Parcurile atractive de-a lungul canalului, formeaza un adevarat "bulevard verde", care ofera timisorenilor o varietate de posibilitati de recreere agrement, sport si de divertisment, mai ales in zona centrala.


O data in plus, "Bega Bulevard" doreste sa atraga atentia asupra importantei canalului Bega pentru oras si asupra posibilitatilor pe care acesta le ofera.


Pe parcursul celor trei zile, timisorenii se pot bucura de activitati informative, de divertisment si culturale.


Agenda festivalului va cuprinde o serie de concerte, spectacole, demonstratii de navomodele si numeroase activitati pentru copii, ateliere de desen, pictura, face painting si jonglerii, expozitii si standuri de informare cu activitati interactive, culturale si artistice. Toate aceste manifestari se vor desfasura intre podul Tineretii si podul Traian, pe malul canalului Bega si chiar pe apa. Timisorenii vor putea participa si la concursul traditional de ratuste de plastic care vor pluti pe Bega.Vineri, 18 iunie, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea festivalului cu spectacolul de opera "Carmen" de Georges Bizet, preluare in direct de la Palatul Artelor Regina Sofia din Valencia, Spania, in cadrul proiectului european Viva Europa 2010, Live Opera for European Cities. Dirijor: Zubin Mehta. Spectacolul va fi transmis pe un ecran urias, amplasat pe malul Begai, vis a vis de terasa Flora, unde se vor amplasa scaune pentru public. Participarea este libera.


Sambata, 19 iunie, de la ora 19.00, Asociatia FunkForum, care organizeaza "Zilele mass-media de expresie germana" sub forma unui turneu pop-rock in cadrul proiectului "Regiunea Culturala Alpi-Dunare-Carpati", ofera un spectacol la Bega Bulevard. Pe scena vor urca formatii din Romania, Ungaria, Italia, Franta si Germania. Cap de afis este trupa "Bogati si frumosi" din Mannheim.


Tot in 19 iunie, pe scena de la Bega Bulevard, Centrul Cultural Francez din Timisoara pregateste FETE DE LA MUSIQUE - SARBATOAREA MUZICII. Astfel, de la ora 21:30 sunteti invitati sa-i descoperiti pe rockerii francezi de la Slowly please, intr-un concert extraordinar, pe malul apei.


Slowly Please, intr-o lume in care totul se deruleaza prea repede, doresc sa savureze in tihna placerea de a impartasi un pop-rock cu influente de la Beethoven la David Guetta si Iggy Pop.


Duminica, 20 iunie va asteptam la deja traditionala cursa a ratustelor si la un concert cu trupa Cover Band, care va incheia cea de-a treia editie a Festivalului Bega Bulevard.


INTRAREA este LIBERA la toate evenimentele !Fete de la Musique - Sarbatoarea Muzicii