Ce ne amintim... Ce uitam... despre germanii din Banat

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 5 ani si 2 saptamani
Vizualizari
165

Voteaza & Distribuie

Descriere


Ce ne amintim? Ce uitam? De ce uitam? De ce povestim?Carturesti (str. Mercy, nr. 7) deschide marti, 3 martie 2009, la ora 18:00 seria de intalniri pe teme de istorie orala moderate de Smaranda Vultur. Acestea se vor desfasura sub titlul generic "Ce ne amintim... Ce uitam..." si vor aduce laolalta specialisti in antropologie, istorie orala, etnologie, precum si povestasi din alte vremuri.


La prima intalnire cu povestile de viata ale veacului trecut vom povesti despre germanii din Banat. Discutiile, prin generoasa moderare


a doamnei Smaranda Vultur, vor fi insufletite de coloratele povesti de viata ale doi traitori in vremuri sepia: Margareta Docea (nascuta Schannen) si Stefan Ehling.


Ne vom intoarce, nu paseist, ci cu discernamantul sensului povestirii, intr-un secol in care Banatul era cu adevarat plurilingv, in care sarbatorile dadeau ritm trecerii timpului, iar timpul insusi se rostuia in alt fel. Va invitam maine, marti, ora 18:00, in ceainaria Carturestiului de pe strada Mercy. Acolo, deasupra aburului de ceai, oamenii au rabdare cu timpul.