Ce n-a avut loc in prompter - de Lucian Mindruta

Detalii

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
145

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sambata, 25 aprilie, de la ora 19:00, Lucian Mindruta lanseaza Ce n-a avut loc in prompter la Timisoara, libraria Cartea de nisip, pe Strada 9 mai la numarul 3

Curtea Veche Publishing si Grupul Librarium au deosebita placere de a va invita la evenimentul de lansare in Timisoara a titlului Ce n-a avut loc in prompter de Lucian Mindruta. Ce n-a avut loc in prompter aduna laolalta articolele publicate in revista Dilema veche de autor, in calitatea sa de colaborator la aceasta publicatie. Sub figura zimbitoare, destinsa de la televizor se ascunde in fapt masca unui chirurg care face multiple incizii exploratorii Romaniei de azi.

Lucian Mindruta afirma dupa scrierea acestei carti: „Acum cateva zile am trecut prin Pantelimon si-am vazut blocul copilariei mele: in picioare inca. Inca, pentru ca-mi pare ca-s vreo mie si ceva de ani de la cravata de pionier, de la prima fata care m-a luat de mana (exact asa, nu invers!) si primul cutremur, de circa 7,2 grade pe scara Richter, din viata mea de decretel."

Realizate intr-un stil oral, direct, precis, alert, nemilos textele sunt incarcate de un subtil umor negru, de buna calitate, abordand o paleta diversificata de subiecte. Celebritatea si Romania autista, kilu’ de literatura si targurile de carte, decreteii (din care face parte generational si autorul) la putere sunt puse sub lupa si analizate subtil dar usturator. Nu sunt excluse nici alte aspecte ale acestei Romanii mereu surprinzatoare precum viata fara idoli, brandul de tara si „tarile altora", America, Bulgaria, Italia (pentru care verdictul autorului este simplu: "de nerecomandat"), dosariada la romani, politica, Basescu, jurnalistii, ziaristii saraci si ziaristii bogati, stirile TV despre morti, triumful mafiei, coruptia si corupatorii.

Doina Rusti spune despre cartea lui Lucian Mindruta ca este asemeni "unui blog legat la mii de creiere". Vizitatorul/cititorul este pus in fata unor eseurile uneori crude, alteori ironice, alcatuite din povesti vibrante, in care se regasesc idei unanim asteptate, polemici in moda, confesiuni, portrete luminate de reflectoarele timpului nostru si multa literatura.

Timisoara este cel de-al patrulea oras in care Lucian Mindruta se va intalni cu cititorii, dupa Bucuresti, Craiova si Cluj. Primul tiraj al cartii s-a epuizat la doar o luna de la aparitia sa pe piata, aceasta clasandu-se in saptamana lansarii pe locul 9 in topul de vanzari al retelei Diverta.