Casatoria

Casatoria

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
841

Voteaza & Distribuie

Descriere

Casatoria

Piesa “Casatoria” este scrisa de Gogol in anul 1833, dar ea mai sufera anumite transformari si in anul 1835 ea este prezentata publicului la Moscova. Ea este pusa in scena de Yuriy Kordonskiy, regizor rus care vrea sa evidentieze nelinistea sufleteasca cand trebuie sa iei o astfel de decizie in viata. Fiecare motiv pro sau contra este intors pe toata laturile astfel incat decizia finala sa fie cea mai buna.

Actiunea se petrece in Sank Petersburg, unde o fata batrana si cu ceva zestre doreste sa se marite cu un domn bine vazut in societate, un nobil, un om cu caracter. Ea isi trimite petitorii pe la toti care dintr-un motiv sau altul sunt inca celibatari.

Intr-un final ii sunt prezentati 5 barbati, fiecare cu un trecut, fiecare cu temerile sale. Acum cand sunt atatia pretendenti la mana domnisoarei Agafia, lucrurile par se se complice, o hotarare este tare greu de luat. Ar lua de la fiecare cate ceva, de la unul gura, de la altul urechiile, de la altul nasul, de la altul statura astfel incat sa construiasca barbatul perfect pentru ea.