Caravana LSRS 2011

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 10 ani si 9 luni
Vizualizari
434

Voteaza & Distribuie

Descriere

Studentii si absolventii romani din strainatate pleaca in Caravana LSRS 2011

In apropierea vacantei, studentii si absolventii romani de studii in strainatate se pregatesc de cea de a treia editie a Caravanei LSRS, proiect in cadrul caruia tinerii romani dornici sa studieze peste hotare pot afla informatii "direct de la sursa" cu privire la drumul pe care trebuie sa il parcurga pentru a ajunge la universitati de top din lume.

Ajunsa la cea de a treia editie, Caravana LSRS este un proiect care recunoaste si sustine interesul puternic al tinerilor romani de a dobandi o educatie de calitate in strainatate si care vine in intampinarea necesitatii de informare a acestor tineri cu privire la oportunitatile academice internationale. Studenti si absolventi romani de peste hotare le impartasesc tinerilor interesati experienta lor de studiu si trai de peste hotare, prin intermediul unor seminarii interactive.

De aceasta data, Liga Studentilor Romani din Strainatate are un target ambitios – sa ajunga anul acesta la peste 1500 de participanti, elevi si studenti din 30 de orase ale Romaniei, tineri care aspira sa isi completeze formarea universitara in strainatate.

Caravana LSRS debuteaza vineri, 20 mai incepand cu orele 14:00 la Orange Concept Store (Calea Victoriei nr. 41). Participarea la eveniment este gratuita si se realizeaza in baza completarii formularului disponibil online la https://spreadsheets.google.com/a/lsrs.ro/viewform?hl=en&formkey=dG9jcXpRalgtXzVPS3ljclNWUy10S2c6MQ#gid=0 .

Din Bucuresti, tinerii romani dornici sa isi impartaseasca expertiza acumulata vor sustine seminarii in Ploiesti, Galati, Bacau, Iasi, Piatra Neamt, Suceava, Brasov, Ramnicu-Valcea, Pitesti, Targoviste, Constanta, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Timisoara, Cluj-Napoca si Sibiu. Editia de vara a Caravanei se va incheia luni, 13 iunie, in Bucuresti.

De aceasta data, Liga Studentilor Romani din Strainatate le pregateste participantilor o surpriza. O noutate pentru LSRS, la inceput de toamna va avea loc Scoala Go Study, eveniment in cadrul caruia participantii vor redacta aplicatiile lor pentru universitati din strainatate sub indrumarea celor mai buni traineri si studenti de peste hotare. In cadrul Caravanei, se vor realiza spot admissions si 3 dintre tinerii admisi in program vor primi burse LSRS pentru a participa la scoala de toamna GoStudy.