Caravana Filmelor NexT

Detalii

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 8 ani si 10 luni
Vizualizari
708

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ṣaptesprezece seri de picnic ṣi cinema sub clar de luna pentru scurtmetrajele Festivalului de Film NexT

De pe 8 pana pe 23 august, Caravana Filmelor NexT se opreste in parcuri, pe pajisti, in gradini sau piete centrale in opt orase din tara. Spectatorii vor putea viziona in aer liber o parte din cele mai bune scurtmetraje vazute de-a lungul timpului in salile de cinema in cadrul Festivalului de Film NexT. Vara aceasta filmele scurte se vad sub clar de luna in:
  • Brasov - Aleea de sub Tampa (8-9 august)
  • Alba Iulia - Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina (10-11 august)
  • Oradea - Parcul 1 Decembrie (12 -13 august)
  • Deva - Piata Unirii (14 -15 august)
  • Targu Mures - Complexul de agrement si sport "Muresul"/ Week-end (16-17 august)
  • Piatra Neamt - Strandul Tineretului, zona Punte (18-19 august)
  • Iasi - Parcul Palas (20-21 august)
  • Galati - Gradina Publica ( 22-23 august)Pe 24 august, Caravana Filmelor NexT se intoarce acasa, in Bucuresti, cu o proiectie speciala in Parcul Herastrau, la Roaba de cultura.


In cele șaptesprezece seri de film in aer liber, patru programe speciale cu producții naționale și internaționale – NexT Disco Night, NexT Comedy Night, NexT Romanian Shorts și Oscars Night – vor rula alternativ in orașele parcurse de cinematograful sub clar de luna.


NexT Disco Night – program prezentat in Alba Iulia, Piatra Neamt, Iasi, Galati.


In Outrageously Disco, o poveste de dragoste se naste pe ringul de dans, in stralucirea si pulsatiile discotecii, in Moore Street Masala dragostea se infiripa pe ritmuri bollywoodiene la supermaketul din colt, iar in West Bank Story iubirea dintre un israelian si o palestinianca aduce, in sfarsit, pacea. Povesti de dragoste inflacarate si nu numai in sapte musicaluri cu dichis, vesele si colorate, cu cantece de fredonat iar si iar, la NexT Disco Night.


NexT Comedy Night – program prezentat in Brasov, Oradea, Deva si Targu Mures.


Cel mai ghinionist barbat de pe fata pamantului e parasit de iubita (Radu + Ana), iar un altul vrea sa-si surprinda iubita de ziua ei, dar lucrurile nu merg dupa cum era planuit (Ursul). Despre ghinioane, drame sentimentale si multe intamplari neasteptate povestite cu haz de necaz si un strop de umor negru in cele zece comedii spumoase de la NexT Comedy Night.


Oscars Night – program prezentat in Brasov, Oradea, Targu Mures, Piatra Neamt si Bucuresti.


In Nu eram eu acela, o asistenta sociala luata ostatica in Sierra Leone incearca sa salveze un soldat care a luat parte la atrocitati, un psihiatru consulta un detinut care se crede Dumnezeu in comedia cu umor absurd Problema Voorman, iar in Helium, un baietel care sufera de o boala incurabila isi construieste, cu ajutorul unui ingrijitor din spital, o imagine fantastica a lumii de dincolo. Cinci povesti indraznete in cele cinci scurtmetraje de fictiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film in 2014, la Oscars Night. Acest program este oferit de Shorts TV.


NexT Romanian Shorts – program prezentat in Alba Iulia, Deva, Iași, Galați și București.


O comedie molcoma (Santul), o poveste induiosatoare despre tati si fii (Colivia), alta despre lucrurile pe care le faci din dragoste (Marilena de la P7), dueluri cu sabii ascutite si sange tasnind in toate partile ca-n filmele lui Tarantino (12 minute) si ceva probleme de pe platoul de filmare (Si baietii cateodata), toate in cinci filme scurte cu zvac, mai vechi si mai noi. La NexT Romanian Shorts.


Intrarea este libera la toate proiecțiile.


Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturala NexT.


Cu sprijinul: Centrului National al Cinematografiei, Primariei Municipiului Brasov, KunSTadt, Primariei Municipiului Alba Iulia, Primariei Municipiului Oradea, Primariei Municipiului Deva, Asociatiei Culturale DevART Deva, Centrului Cultural "Dragan Muntean" Deva, Primariei Municipiului Targu Mures, Perla Invest, Primariei Municipiului Piatra Neamt, Palas Mall, Primariei Municipiului Galati, Consiliului Local Galati si Directiei Judetene pentru Cultura Galati, Roaba de Cultura.


Parteneri: Shorts TV, Sony, Fotolii Puf si Minorswing Hamace.


Parteneri media: Radio21, UTV, DigiTV, Șapte Seri, Hotnews, Cinemagia, CinemaRx, Cinefan, FilmReporter, Ziarul Metropolis, All about Romanian Cinema, LiterNet, Getlokal, Studentie, Vice, Sub25, CooperativaUrbana, inFestival, Urban, 121.roParteneri media locali: Brașov.net, OradeaLife, Evenimente Oradea, OutInMureș, Ziar Piatra Neamț, Ziarul de Iași, IașiFun, AltIași, PrinGalați.