Cantareata cheala

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
219

Voteaza & Distribuie

Descriere


Vineri, 10 aprilie 2009, ora 19 va avea loc la Teatrul German de Stat din Timisoara (TGST) spectacolul Cantareata cheala, de Eugène Ionesco, in regia lui Alexandru Dabija.


Alexandru Dabija a montat numeroase spectacole pe scene din tara si strainatate, ca de pilda la Bruxelles (Poeme-Theater) si Berlin (Theater der Welt, Hebbel-Theater), a sustinut workshopuri in Scotia, Belgia, Marea Britanie si Romania, iar montari de-ale sale au fost prezentate in turnee si festivaluri in Germania, Slovacia, Ucraina, Israel, Rusia, Elvetia s.a. Alexandru Dabija a castigat premiul intai in tara si in strainatate. Printre numeroasele premii si distinctii amintim Premiul National pentru Arta, Premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul National de Comedie, Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Dramaturgiei Romanesti de la Timisoara, Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, Premiul Criticii pentru cel mai bun regizor, s.a. A fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun regizor, respectiv cel mai bun spectacol.


In spectacolul timisorean interpreteaza actorii Radu Vulpe, Ioana Iacob, Rares Hontzu, Isolde Cobet, Olga Török si Boris Gaza. Decorul si costumele au fost create de George Petre.


Cantareata cheala, prima piesa a lui Ionesco, a fost jucata pentru prima data in anul 1950 la Paris. Spectacolul a marcat trecerea teatrului modern de la traditia aristotelica la teatrul absurd. Piesa aduce in prim plan imposibilitatea oamenilor de a comunica si carentele propriei identitati. Realizarea spectacolului este menita sa marcheze si trecerea unui secol de la nasterea autorului.


Parteneri si finantatori in proiect sunt Consiliul Local Timisoara, Fundatia Landului Baden-Württemberg pentru cultura Svabilor Dunareni si Art Act.


Urmatoarele reprezentatii:


Marti, 14 aprilie 2009, ora 19


Spectacolele se traduc in limba romana.