"Calatorie in trecut" cu Martin Waltz

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
319

Voteaza & Distribuie

Descriere

LITERATURA – „Calatorie in trecut"


Martin Waltz citeste o povestire de Stefan Zweig


Biblioteca Austria Timisoara in colaborare cu Forumul Cultural Austriac Bucuresti si cu Teatrul German de Stat Timisoara organizeaza o seara de lectura cu actorul austriac Martin Waltz cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la nasterea scriitorului Stefan Zweig.Seara de lectura are loc la TimisoaraVineri, 1 aprilie, ora 19

in Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Timisoarasi la Cluj-Napoca

Sambata, 2 aprilie, ora 19

la Sinagoga de pe strada Baritiu nr. 16.„Reise in die Vergangenheit" (Calatorie in trecut) o povestire mai putin cunoscuta, apartinand operei postume a lui Stefan Zweig, a provocat senzatie dupa ce a aparut in tiraj foarte mare (peste 380.000 de exemplare) in Anglia si Franta in 2008/2009. La Festivalul de la Salzburg 2010 ea a fost prezentata pentru prima data cu mare succes de catre Klaus Maria Brandauer.


Martin Waltz


Actorul Martin Waltz s-a nascut in 1953 la Viena. A studiat actorie si regie la Max-Reinhardt Seminardin Viena. A fost director executiv la Deutsches Theater Göttingen, Burgtheater Wien, Bayerisches Staatsschauspiel München, Schauspielhaus Zürich; de asemenea a activat si in domeniul managementului de proiect pentru productii de teatru si circ.Seara de lectura va fi prezentata in limba germana.Intrarea este libera.